Doe mee in de Scheveningse Bosjes

Heb je een beetje groene vingers? En vind je het leuk om je handen uit de mouwen te steken? In de Scheveningse Bosjes is een actieve groep vrijwilligers die allerlei klussen doet om het bos mooi, gezond, biodivers én schoon te houden.

De groep vrijwilligers hebben zich verenigd in een beheergroep en zij voeren allerlei kleinschalige werkzaamheden uit in de Scheveningse Bosjes, maar soms ook rond de Waterpartij en het Westbroekpark. De ene keer gaan ze aan de slag met weghalen van ‘opschot’ (zaailingen) en worden daarmee takkenrillen gebouwd. Maar ze ruimen ook zwerfvuil op of helpen in het Rosarium van het Westbroekpark. Er is altijd wat te doen!

Hoe vaak is de beheergroep aan het werk?

De beheergroep komt één keer per maand bij elkaar op de 2e zaterdag van de maand. Van 15 maart tot 15 juli is het broedseizoen dus dan laten we het bos zoveel mogelijk met rust. Na de zomervakantie gaan we weer aan de slag! De data waarop de beheergroep in 2024 aan het werk gaat:

Zaterdag 14 september
Zaterdag 12 oktober
Zaterdag 9 november
Zaterdag 14 december

De beheergroep werkt van 10.00 tot ongeveer 12.30 uur. 
Het verzamelpunt is de tennisclub Thor de Bataaf (Ver-Huellweg 2) bij de containers.

Meedoen?

De beheergroep is altijd op zoek naar nieuwe, enthousiaste vrijwilligers. Je hoeft je niet verplicht te voelen om bij elke klusdag aan te sluiten. Alle hulp is vrijblijvend en vooral gewoon leuk! Je kunt je hier aanmelden:

Aanmelden

Oprichting beheergroep

De beheergroep is een paar jaar geleden opgezet naar aanleiding van de visie van de Denktank Scheveningse Bosjes (incl. Waterpartij) en Westbroekpark. De ‘Denktank’ was een groep actieve en betrokken bewoners die voor dit gebied een visie hebben gemaakt. Enkele leden van de Denktank hebben samen met de gemeente Den Haag het initiatief genomen om een beheergroep op te richten. De beheergroep heeft samen met andere bewoners ook input geleverd op het nieuwe beheerplan voor de Scheveningse Bosjes. Het doel van dat plan is om de natuur in de bosjes te versterken en biodiverser te maken. Nu het beheerplan klaar is, helpt de beheergroep mee om het plan uit te voeren.

Cookie-instellingen