Help mee aan een mooi, gezond bos

We willen graag een mooi, gezond, biodivers maar ook schoon bos. Om dat voor elkaar te krijgen, heeft een groep vrijwilligers zich verenigd in een beheergroep. De beheergroep voert kleinschalige en handmatige werkzaamheden uit in de Scheveningse Bosjes, rond de Waterpartij en in het Westbroekpark. De ene keer gaan we aan de slag met weghalen van ‘opschot’ (zaailingen) en bouwen we daarmee takkenrillen. We ruimen ook zwerfvuil op of helpen in het Rosarium van het Westbroekpark. Er is altijd wat te doen!

Hoe vaak is de beheergroep aan het werk?

We proberen één keer per maand werkzaamheden uit te voeren, op de 2e zaterdag van de maandDat doen we het het hele jaar door. Kijk in de kalender onderaan deze pagina op welke dag we aan de slag gaan. Van 15 maart tot 15 juli is het broedseizoen dus dan laten we het bos zoveel mogelijk met rust. Dan doen we kleine klusjes zoals materialen schoonmaken en alvast werk voorbereiden voor na het broedseizoen (en de zomervakantie). Vanaf september tot en met maart voeren we de wat grotere klussen uit. 

Help mee!

Heb je een beetje groene vingers? En vind je het leuk om je handen uit de mouwen te steken? Meld je dan aan. Je hoeft je niet verplicht te voelen om bij elke klusdag aan te sluiten. Alle hulp is vrijblijvend en vooral gewoon leuk!

Aanmelden

Wie is de beheergroep en waarom zijn ze opgericht? 

De Beheergroep is opgezet naar aanleiding van de visie van de Denktank Scheveningse Bosjes (incl. Waterpartij) en Westbroekpark. Enkele leden van de Denktank hebben samen met de gemeente Den Haag het initiatief genomen om een beheergroep op te richten. De beheergroep levert - samen met andere bewoners - ook input op het nieuwe beheerplan voor de Scheveningse Bosjes. Het doel van dat plan is om de natuur in de bosjes te versterken en biodiverser te maken. Als het beheerplan klaar is, helpt de beheergroep mee om het plan uit te voeren.


Cookie-instellingen