Ver Huellweg Zuid: Het laatste deel van deze weg kan afgesloten worden voor auto's

2742 keer bekeken 41 reacties

Toelichting op de stelling: het deel (tussen de Teldersweg en de tennisclub/Jonge Rijspad) kan worden afgesloten voor auto’s. Dat betekent dat er ook niet meer geparkeerd kan worden. De weg is dan nog alleen toegankelijk voor voetgangers en fietsers.

 
  • Voordeel: er wordt zo maximale ruimte gecreëerd voor vergroening. 
     
  • Nadeel: dit deel van de weg sluit niet meer aan op de Teldersweg, de Ver Huellweg is voor autoverkeer alleen nog bereikbaar vanaf de Aletta Jacobsweg. Daarnaast kan er op dat deel niet meer geparkeerd worden.
 

 

Laat ons vooral weten waarom je iets hebt gestemd!

 

Stemmen

68 totaal
29 eens
39 oneens

Reageren

X (voorheen Twitter)

Reacties

Anti spam controle *

We gebruiken CAPTCHA als controlemiddel om spam tegen te houden. Vink de checkbox aan om door te gaan. Mogelijk wordt er gevraagd om bepaalde afbeeldingen te selecteren.
 
Een momentje...

41  reacties

Anoniem

07-01-22 om 21:28

Vind dat de weg een doorgaande weg moet blijven in verband met files richting scheveningen in de zomer voor de bewoners van Scheveningen.  In de zomer is er al jaren een groot probleem om scheveningen en de mensen die er wonen te ontlasten van al het verkeer van buitenaf. Voor de bewoners niet prettig en welke keus je ook maakt de toeristen en mensen van buitenaf zullen blijven komen met de auto.

Handig is om de mensen al bij de A12 en omringende richtingen naar parkeerterreinen te begeleiden waar ze met een Pendelbus op de boulevard kunnen worden afgezet. Weinig verkeer en de mensen die naar het strand willen toch op het strand kunnen zijn.

Dan nemen ze ook niet al die rotzooi mee zoals tenten en barbecues en veel speelgoed voor de kids. En nog veel meer onzin. Slapen op parkeerplaatsen enz. 

Alles in 1 keer opgelost.

Gewoon Pendelen met busjes, hartstikke leuk en geen onzin.

"NEE" is ook een antwoord want het loopt de spuigaten uit. Doen ze thuis ook niet. Alleen wel bij ons op Scheveningen.

 

Vroeger waren dat soort taferelen niet aan de orde.

Nu mag alles en het is net alsof ze  2 weken gaan kamperen. 

En degene die een hotel hebben geboekt krijgen een ticket om Den Haag met auto in te komen.

Parkeren een drama voor de bewoners dus heb je op de Ver Heullweg nog gratis parkeren in Noodsituaties.

Ook het parkeren voor de toeristen is in de wijken goedkoop en dus hebben de bewoners geen plek meer. Bewonders hebben een vergunning en moeten dan uitwijken naar andere plekken in de buurt waardoor ook die wijken weer vollopen. Bewoners de sigaar!

Ik zou zeggen hou ze allemaal buiten de stad en met Pendelbus richting boulevard enz.

Mensen blijven weg of gaan accepteren dat het niet anders kan.

Ik wil het busje wel rijden.. richting Scheveningen strand, haven enz.

Dit zal een hoop overlast wegnemen. 

Begin zal even wennen zijn.

weet zeker dat dit werkt. Pendels inzetten voordat ze de stad inrijden.

Goed voor het milieu en goed voor behoud van Groen en nog veel meer voordelen. 

Vinden de mensen het te lastig dan gewoon thuis blijven met zwembadje in de tuin.

Maak een eiland van de kunststrook in de zomer.

Pendelen doen ze al jaren in de warmeren landen en mensen vinden het leuk want ze zien kunnen dan naar buiten kijken langs alle mooie bezienswaardigheden. 

Ook minder rotzooi op het strand. Geen tenten of allerlei onzin zaken  die niemand nodig heeft op het strand. Bikini of zwembroek en handdoek bedje kun je huren en schermpje ook. Benzine duur en dus is het simpelste het goedkoopste. Brood neem je mee van huis en limonade koop je bij de supermarkt op Scheveningen. 

Het is effe wennen maar dan heb je ook wat en dan is de dag zo voorbij en het kost ook veel minder. Gewoon net als vroeger! simpel maar wel zoveel leuker.

Maak het gratis en wil je daar niet meer naar Schevening, blijf dan gewoon thuis.

Met vriendelijke groet,

E. Groen

Marleen

21-05-19 om 17:54

Ik stem voor, want...

Pascal

21-05-19 om 17:54

Ik stem voor, want...

Anoniem

08-05-19 om 22:27

Ik stem voor, want...

Frank

07-05-19 om 11:46

Ik vind dat er voldoende parkeerruimte moet blijven voor de bezoekers van Tennispark de Bataaf

Anoniem

06-05-19 om 8:34

Als alkemadelaan, badhuisweg en nwe Parklaan en Scheveningseweg vast staan op zondag bij evenementen of zomerse dagen, kunnen wij alleen nog ons huis bereiken via de ver huell weg.

Anoniem

05-05-19 om 17:51

Laten we hier nou geen nutteloze discussies aanjagen over of het sportief is om met de auto naar een sportclub te gaan!!

Anoniem

05-05-19 om 17:49

Bij toekomstige ondertunneling (wat een wens!) zal deze afslag zeker niet meegenomen worden. Afsluiting is nu dan ook geen ramp. Benadering tot tennisclub kan evengoed vanaf andere kant (Doctor Aletta Jacobsweg) wat dan doodlopend zal worden.

Anoniem

05-05-19 om 13:46

Het is nu een sluipweg en vooral een onwenselijke parkeerplek voor hondenuitlaters.

Jurgen Dorst

05-05-19 om 12:47

Tennis is niet alleen sportief maar ook sociaal. Vele leden komen zelfs van buiten de stad voor deze vereniging. Ik zelf val hier ook onder. Met de auto is dit nu slechts 20 minuten OV zou 75 minuten zijn. Laten we eens ophouden met het de automobilist zo ongelooflijk moeilijk te maken en elkaar gewoon de ruimte geven/gunnen. Hoe dan ook, het is een park met 1500 leden, een fitness, kapper en kinderopvang. Dit betekend ook een dagelijkse aanvoer van goederen. Een groot deel van de ver-heulweg zal dus gewoon moeten blijven liggen.

Els

04-05-19 om 10:02

OV. voor ons geen optie komen van ver buiten de stad, voor eventuele uit teams tijdens competitie, of bezoekers van de andere faciliteiten op het park kan dit dan ook een probleem zijn. Misschien is het mogelijk om parkeren alleen voor bezoekers Thor de Bataaf te realiseren?

Dolf Geldof

03-05-19 om 22:17

Ik stem tegen als de rest van de Ver-Huellweg niet meer (schuine) parkeerplaatsen krijgt exclusief voor tennispark ThorDeBataaf.

Xander Smit

03-05-19 om 21:13

Andere verkeersroutes zijn belangrijk bij drukte

Shirley

03-05-19 om 15:24

Een mooi plan, maar niet praktisch omdat er in de nabije gebieden geen beschikbare parkeerplekken zijn. De eventuele plekken zijn met kinderen te ver om te lopen, laat staan met regen of kou.

Eric

03-05-19 om 14:10

Tennispark de Bataaf heeft parkeerfaciliteiten nodig voor de competities (landelijk en regionaal), voor de toernooien (landelijk en regionaal) en voor de overige faciliteiten die wij op het park hebben: kinderopvang, tennishal, pub, fysiotherapeut, fitness centrum die allen een groter bereik hebben dan de directe omgeving. Daarnaast hebben we ook tennisleden die van behoorlijke afstand komen (Rijswijk, Ypenburg etc.). Het afsluiten van de weg lijkt me niet direct een probleem. Het niet aanleggen van (groene) parkeerplaatsen lijkt me echter onwenselijk en zal voor de exploitatie van het park problemen geven.

Anoniem

03-05-19 om 11:45

Er zijn nu al te weinig parkeerplaatsen voor de leden van tennispark De Bataaf, heel veel parkeerplaatsen worden 's morgens ingenomen door de vele honden uitlaat services.

Anoniem

03-05-19 om 10:35

Ik Stem voor, want het is niet erg sportief om met de auto naar een tennispark te willen reizen. Pak lekker de fiets, dan heb je extra training. En van regen en wind ga je niet door plus het is noodzakelijk voor de natuur. Het bovendien niet meer van deze tijd, die met grote milieuproblemen te kampen heeft, dat ieder in z'n uppie in z'n eigen auto rijdt.

Anoniem

03-05-19 om 10:26

Parkeren is nodig voor functioneren tennisclub

Anoniem

03-05-19 om 10:23

De wijken moeten bereikbaar blijven!!!!! De Scheveningseweg en de Nieuwe Parklaan zijn gevoelig voor drukte van en naar Scheveningen. Voor veiligheid en bereikbaarheid moet deze weg open blijven

Anoniem

03-05-19 om 10:04

Zo worden woonwijken van den haag zeer slecht bereikbaar bij veel verkeer van en naar Scheveningen (zomerdagen, vuurwerkfestivals en allerlei evenementen op Scheveningen)

Daan van Krevel

03-05-19 om 9:30

Ik stem tegen, aangezien de onderbouwing tav de benodigde parkeervoorziening niet is gegeven. Ik denk dat er een oplossing mogelijk is waarbij zowel meer groen als voldoende parkeervoorzieningen mogelijk is. Ik zou de gemeente aan willen sporen dit onderzoek eerst te doen en daarbij in overleg te treden (participatietraject) met de tennisvereniging en mogelijke andere belanghebbenden

Caroline

03-05-19 om 8:50

Als lid van Thor de Bataaf en Fitness de Bataaf maak ik regelmatig gebruik van de parkeergelegenheid.
Iemand die voor gestemd heeft stelt dat tennissers prima met de fiets of OV kunnen komen. Velen doen dat ook, maar wij spelen vaak tegen teams uit het Westland en die zouden echt grote moeite hebben om thuis te komen als ze na middernacht nog met OV naar huis moeten.
Er zou een max. parkeerduur overdag (b.v. 3 uur) ingevoerd moeten worden, want mensen parkeren hier de hele dag om het betaald parkeren in de Archipel te omzeilen.
Ook mogen de vele hondenuitlaatdiensten met busjes aan banden worden gelegd.

Ingrid

02-05-19 om 21:27

Gebrek aan Parkeergelegenheid voor de tennis vereniging

J Nederpelt

02-05-19 om 20:41

Ik stem tegen tenzij tennispark De Bataaf vanaf de dr Aletta Jacobsweg voor auto's bereikbaar blijft en op dat open blijvende gedeelte van de Verhuellweg aan weerszijden parkeervakken dwars naast elkaar worden aangelegd om voldoende parkeergelegenheid te behouden met betaald parkeren van 9 tot 14 uur net als nu

Anoniem

02-05-19 om 20:32

Parkeergelegenheid voor auto's hard nodig, ook voor bezoekende teams. Maak t wel betaald parkeren, want nu staan er veel auto's de hele dag van mensen die elders werken.

Anoniem

02-05-19 om 19:39

Ik wil tennissen

Anoniem

02-05-19 om 17:48

Ik stem tegen, want...

Anoniem

02-05-19 om 17:48

Ik stem tegen, want...

Anoniem

02-05-19 om 17:09

Er is al regelmatig een tekort aan parkeerplaatsen, als die op een andere manier gecompenseerd worden is dat akkoord. Echter, met het sluiten van de weg daar, moet er ook meer gedraaid worden en daar is ook geen goede ruimte voor (weg is smal).

Anoniem

02-05-19 om 17:07

Het tennispark heeft dan geen parkeermogelijkheden meer. Daarnaast kunnen de vele hondenuitlaatservices hier ook hun werk niet meer uitvoeren.

H. van der Hoeven

02-05-19 om 16:40

Er zijn uitstekende OV-voorzieningen (tram en bus) op loopafstand (halte Madurodam). Tennissers zijn sportieve mensen die niet gebakken zijn aan een auto.

Anoniem

02-05-19 om 16:30

Er is genoeg groen hier. Laat dit niet ten koste gaan mbt de parkeerplekken voor de tennissers.

Anoniem

01-05-19 om 21:28

Ik stem voor, want...

Yvonne Bouwman

01-05-19 om 20:00

Ik zie er meestal weinig auto's staan. Als het niet nodig is om te parkeren dan liever vergroenen

Marius

01-05-19 om 10:46

Tegen. Hele weg betaald parkeren scheelt wel iets. Maar omrijden is veel gedoe, voor dagjesmensen en bewoners en tennissers. Dus levert alleen maar meer autokilometers op. Hou groene gebieden toegankelijk.

Anoniem

29-04-19 om 11:09

Ik stem voor, want...

Anoniem

28-04-19 om 9:22

Even verderop kan men ook de Teldersweg op en af. Een kans om te vergroenen. Wel fiets- en wandelpad houden.

victor sterk

25-04-19 om 11:30

Goed plan maximaal groen

Anoniem

25-04-19 om 9:38

Afsluiten van dit deel van de weg zorgt voor perfecte aansluiting met noord deel van de weg en meer groen. Een mooi nieuw fiets en voetpad!

Anoniem

24-04-19 om 21:45

Het ideale is dan natuurlijk wel als er aansluiting gemaakt wordt met het Noordelijke gedeelte van de Ver-Huellweg, via of een ondertunneling van de Teldersweg of de overkluizing

Anoniem

24-04-19 om 17:40

dan is het een aaneengesloten stuk echter dan ook daadwerkelijk asfalt weghalen en een behoorlijk fietspad maken met bomen en lijkt alsof je door een natuurlijk gebied fiets.

Cookie-instellingen