De stappen van idee naar uitvoering

Heb je een idee? Klik dan op ‘idee indienen’. Een moderator belt je binnen 15 werkdagen op. Dan krijg je tips om jouw plan te laten slagen. Heeft het plan weinig tot geen kans van slagen, dan krijg je dat ook direct te horen.

Stemmen en pitchen
Daarna ga jij promotie maken. Mensen moeten via deze site stemmen op jouw idee. Heb je 100 stemmen? Dan kan je het plan presenteren bij de 'Boscommissie'. De moderator helpt je bij de voorbereiding van de pitch. In de Boscommissie zitten 4 mensen: 2 medewerkers van de gemeente met kennis van het gebied en belangen, een bewoner en de moderator. De moderator is onafhankelijk en de andere leden vertegenwoordigen hun organisatie of de visie op dit gebied.

Uitvoering
Is de commissie blij met jouw idee, dan ga je je idee uitwerken. Je wordt daarbij geholpen. Het kan natuurlijk ook dat de Boscommissie geen akkoord geeft. In dat geval kijkt de moderator met jou hoe het plan bijgeschaafd kan worden, zodat het toch nog uitgevoerd kan worden.

Transparant
Elk project komt op deze site. Als er gepitcht is, komt daar bij te staan of het een akkoord is of niet akkoord. In beide gevallen wordt ook vervolg of reden duidelijk gecommuniceerd, dit om alles open en transparant te houden.

Cookie-instellingen