Beheren volgens de visie, dat botst of toch niet?

Beheren volgens de visie: "geef de natuur een volwaardige plek terug". Dat betekent nogal wat voor al die wandelaars, honden, paarden, recreanten, scaters, fietsers,... Of toch niet? Kan natuur in deze omgeving bestaan uit een gezonde mix van natuur met rustgebieden en spelende kinderen en honden op die andere plekken?

Hoe gaan we er voor zorgen dat die breedgedragen visie ook daadwerkelijk vorm kan krijgen binnen het dagdagelijkse beheer, waarin duidelijk is dat de dagdagelijkse gebruiker nog niet alles weet over beheren en natuur herstellen of een volwaardige plek geven.

Het is een lastig verhaal en we willen erover in discussie met u. Onderin staan enkele stellingen waaraan u kan deelnemen, maar u kan en mag ook zelf een item inbrengen en een discussie starten. Leer de ander kennen in de discussie en heb respect voor die mening. 

Onze stadsecoloog vertelt in een kort filmpje over beheren en het beheer in dit bos. Hij geeft een eerste kijk in enkele dilemma's, maar zo zijn er wel meerdere.

 

Onderwerp Auteur Laatste activiteit Statistieken
Onderwerp: We laten het dode hout daar waar het is: in het bos. Auteur:
Laatste activiteit: 07-12-2019 14:17 Statistieken:
124 keer bekeken 0 reacties
Onderwerp: Iedereen blijft op de verharde paden Auteur:
Laatste activiteit: 07-12-2019 14:14 Statistieken:
122 keer bekeken 0 reacties
Cookie-instellingen