Ontdek de Haagse natuur!

Ben jij tussen de 10 en 16 jaar oud? En houd je van natuur en fotografie? Deel jouw mooiste foto van de Haagse natuur en win een prijs!

De Haagse stadsnatuur…heb jij 'm al ontdekt? Als je goed om je heen kijkt in onze stad, weet je niet wat je ziet. Den Haag heeft heel veel bijzondere planten en dieren. En daarvoor hoef je niet altijd de duinen of de bossen in. De Haagse stadsnatuur is dichterbij dan je denkt. En jij kan 'm vinden! Ben jij tussen de 10 en de 16 jaar oud? En houd je van fotograferen? Leg jouw meest bijzondere vondst vast en deel je foto. De mooiste foto wint een leuke prijs. Waar wacht je nog op? Ga op stadssafari!

 

 

Prijzen

De mooiste en origineelste foto's met de beste uitleg winnen leuke prijzen:

  • 1e prijs: een surfles met vier vrienden (in het voorjaar ;-))

  • 2e prijs: een cursus natuurfotografie in Den Haag

  • 3e prijs: een lenzenkit voor jouw smartphone

 

 

Hoe werkt het?

De fotowedstrijd loopt van 2 september tot en met 25 oktober. Je kunt jouw foto mailen naar milieueducatie.vo@denhaag.nl. Een jury die bestaat uit onze stadsecoloog, een docent milieu-educatie en een boswachter selecteert de prijswinnaars. Op maandag 11 november maken we de winnaars bekend.

 

Wat is stadsnatuur?

Stadsnatuur is alles wat leeft en bloeit in de stad. Van de meeuwen in het centrum, de zeehond op het stand en de vossen in de duinen tot de stokrozen in de geveltuinen, viooltjes in de bloembakken of courgettes in een van de buurttuinen. Als je goed om je heen kijkt, zie je altijd wel iets van natuur. Wij zijn benieuwd naar jouw meest bijzondere vondst! 

 

Inspiratie!

 

 

 

 

 

 

Blog van Martin

Onze stadsecoloog Martin blogt iedere maand over wat er speelt in de Haagse stadsnatuur. Kijk door de ogen van een échte ecoloog en ontdek de wondere wereld van het Haagse groen

Onze tips

Je loopt door de stad en ziet dat ene mooie stukje natuur. Dat moet je vastleggen! En dat kan natuurlijk gewoon met je telefoon. Kijk hier snel naar onze tips hoe je met je smartphone de meest professionele foto's maakt.

Waar gebruiken wij je foto voor? 

Je foto kan worden gebruikt voor de nieuwe beleidsnota Stadsnatuur. Ook gebruiken we de foto voor communicatie over dit onderwerp en deze wedstrijd.

 

Lees meer over de voorwaarden en waar je foto aan moet voldoen.

 

 

Beleid Stadsnatuur en 100 jaar natuur-en milieueducatie

De gemeente Den Haag werkt aan nieuw beleid voor Stadsnatuur. In dit nieuwe beleid leggen we vast hoe wij onze stadsnatuur willen beschermen en versterken. Dat doen we door onze bossen, parken, duinen en landgoederen goed op elkaar te laten aansluiten. En de groene plekken zo te beheren dat het prettige plekken worden voor insecten, vogels en andere dieren. Maar ook door natuur op en rond (nieuwe) gebouwen een plekje te geven. Tot slot willen we Hagenaars en Hagenezen, jong en oud, graag nieuwe dingen leren over de natuur in de stad. Onze afdeling natuur- en milieueducatie doet dat al 100 jaar! Met o.a. deze fotowedstrijd en andere activiteiten vieren we deze mooie mijlpaal. Kijk voor meer info op www.denhaag.nl/goedbezig. Het volledige lespakket over stadsnatuur vind je op deze pagina.

 

 

Cookie settings