Naar Buiten!

Vogels spotten

23-07-2019

In onze duingebieden, haven en prachtige oude parken zijn meer dan 350 verschillende soorten vogels te vinden. Dus pak je verrekijker, zet je ogen én oren open en ga vogels spotten. Leuk voor jong en oud!

Vogels zijn overal te zien, maar wil je er een mooie dag naar buiten van maken? Ga dan lekker de duinen in. Met open oren en ogen. Het zal je verbazen hoeveel vogels je zo dicht bij de stad kunt tegen komen.

Vogels herkennen

Heb je de smaak te pakken en wil je graag weten welke vogelsoorten je allemaal ziet? Dan is een vogelgids wel handig. Dit kan een boekje zijn, maar er is ook een online versie. Let bij het vogel spotten in eerste instantie vooral op opvallende kenmerken. Heeft de vogel een opvallende kleur, een gave kuif of bijzonder lange pootjes? Allemaal goede kenmerken die helpen hij het achterhalen van de juiste vogelsoort. 
Meer tips over het leren vogels spotten vind je op de website van de Vogelbescherming.
Op de website van vogelwerkgroep Meijendel vind je alle informatie over het vogels spotten in Meijendel.
Wil je liever met een ervaren vogelaar op pad?  De Haagse Vogelbescherming organiseert gratis excursies in onze regio. Dus ben je benieuwd hoeveel vogels je in Den Haag kunt zien en horen? Boek dan een excursie en ga op pad!

Wij gingen eerder op pad met wereldkampioen vogelspotten; Arjan Dwarshuis.
Lees meer: 

Bekijk hier ook onze andere tips om deze vakantie meer naar buiten te gaan. Het vakantiegevoel is dichterbij dan je denkt!


 

Cookie-instellingen