Ga mee naar buiten!

22-02-2019

Het voorjaar hangt in de lucht...en dat voel je. Dus pak die eerste zonnestralen en ga lekker naar buiten deze vakantie! Want buiten beleef je de beste avonturen. En het is leuk en gezond. Kom maar op met die frisse neuzen en blozende wangen. Ga erop uit in het Haagse Groen.

De keuze is reuze met alle bossen, parken en landgoederen in Den Haag. En dan hebben we  ook nog 11 kilometer strand en duinen.Zoveel te doen en te beleven. Hieronder geven we je een paar tips voor de komende week!

50 superleuke dingen om buiten te doen

Wil je buiten iets leuks doen met je kinderen maar weet je even niet wat? Download dan hier de 50-dingenkaart. Hier staan 50 superleuke dingen op die je buiten kunt beleven, onderzoeken of maken. In de tuin, in het park, op het strand of in het bos. Probeer alle dingen af te strepen. Maak een selfie of neem een mooie vondst mee als bewijs. Je kunt de meeste dingen alleen doen maar het is natuurlijk nog veel leuker als je vriendje, zusje, neefje of buurmeisje ook meedoet!

Ontdek de geheimen van de duinen

Wil jij de geheimen van de duinen ontdekken? Loop dan een van de drie nieuwe wandelroutes in Nationaal Park Hollandse Duinen. Of alle drie kan natuurlijk ook. Iedere wandelroute laat waardevolle en herkenbare cultuursporen zien. Sporen die mensen al meer dan 500 jaar geleden achter zich lieten, toen ze het moesten opnemen tegen de elementen: de zee, de wind, het zand en de droge en weinig vruchtbare grond.Oude akkers, watergangen, grenspalen, wallen en watertorens zijn vaak nog goed zichtbaar. Net als de restanten van de bunkers uit de Tweede wereldoorlog. De wandeling rond Meijendel is 10,5 km, rond de Pan van Persijn/Katwijk is 8 km en rond de Wassenaarseslag is 4,5 km. Trek je wandelschoenen aan en ontdek het verhaal van toen en nu. En wie weet welke mooie planten en dieren je onderweg ook nog tegen komt.De nieuwe routes kun je hier downloaden of ophalen in De Tapuit, bezoekerscentrum Dunea, Meijendelseweg 42 in Wassenaar.

Haags Groen in het Omniversum

Als het dan echt geen weer is om erop uit te gaan, kun je altijd nog naar de film. Maar dan wel over de natuur natuurlijk. In het Omniversum draait nu de film Backyard Wilderness. Een heerlijke grootbeeldfilm met adembenemende beelden voor jong en oud. Dan krijg je vanzelf zin om er weer op uit te trekken en de natuur te ontdekken. Dus zet die mobiel uit en kijk eens goed om je heen. Je zult je verbazen over al het moois in je directe omgeving. Als bezoeker van deze film krijg je van het Omniversum een speciaal eropuit-boekje. Hiermee kun je met je kinderen het hele jaar door, in alle seizoenen, zelf activiteiten ondernemen in park, bos en duinen. De film is ingesproken door onze Haagse boswachter Jenny van Leeuwen, dus op naar het Haags Groen in het Omniversum. Als het regent dan, he? Meer informatie vind je op de website van het Omniversum. 

Lees ook:
Ik zie, ik zie wat jij niet ziet
Ken jij dit stukje Zuiderpark al?
Haagse kudde

 

 


 

Cookie-instellingen