Blog boswachter Mark: Leukste hond van het Haagse Bos gezocht!

08-02-2024

Het Haagse Bos is een mooie plek om met je hond te wandelen. Ook in het broedseizoen ben je welkom. Dieren zijn dan extra kwetsbaar en daarom moet de hond aan de lijn. In deze blog zoekt boswachter Mark de leukste aangelijnde hond van het Haagse Bos. Is dat die van jou?

Elk voorjaar vragen de boswachters aandacht voor het aanlijnen van honden. Je geeft de dieren van het Haagse Bos meer kans om veilig jongen te krijgen en groot te brengen, als je in deze broedperiode de hond aan de lijn houdt. Het broedseizoen begint 15 maart weer. 

Jouw hond als boegbeeld voor campagne
De boswachters van het Haagse Bos zien zoveel leuke honden lopen in het gebied, dat ze graag een lokale hond als boegbeeld voor het komende broedseizoen willen hebben. Dit jaar zoeken we de leukste, aangelijnde hond van het Haagse Bos. De hond zal te zien zijn op verschillende informatiepanelen in het Haagse Bos.

De winnende hond krijgt een progfessionele fotoshoot die op zaterdagochtend 9 maart wordt gehouden in het Haagse Bos. De foto's zijn te zien op informatieborden over het broedseizoen in het Haagse Bos. 

Hoe doe je mee?
Wil jij jouw hond zien stralen op de informatiepanelen in het Haagse Bos? Stuur dan vanaf 1 februari tot en met 23 februari je foto van je hond aan de lijn naar leukstehondHaagseBos@staatsbosbeheer.nl of deel deze op Instagram #leukstehondHaagseBos. De boswachters willen natuurlijk ook weten waarom jouw hond de leukste hond van het bos is! Meedoen kan tot en met vrijdag 23 februari.

Spelregels
Je hond zit op de foto aan de lijn
De foto is in de natuur gemaakt
Je komt geregeld in het Haagse Bos
De fotoshoot vind plaats op  zaterdag 9 maart in de ochtend
Je hebt een hele leuke hond

 


Een team van boswachters van Staatsbosbeheer zal een selectie van de leukste honden samenstellen. Hierbij letten zij op uitstraling, locatie (in de natuur), beschrijving en natuurlijk of de hond aan de lijn zit.

Publiek kiest leukste hond
Het publiek mag van 28 februari tot en met 3 maart uit de selectie foto's hun favoriet kiezen. Hoe en waar de foto's te zien zijn en waar je kunt stemmen, wordt nog bekend gemaakt. Op woensdag 6 maart maakt het radioprogramma Haags Bakkie met Jessica Mendels op Den Haag FM de winnaar bekend.

Mark Kras is boswachter van het Nationaal Park Hollandse Duinen en het Haagse Bos voor Staatsbosbeheer. Hij twittert onder zijn naam @BoswachterMark. Dit blog verscheen ook op boswachtersblog.nl 

Foto: Thies Benning


Lees ook:
Veilige oversteek eekhoorns Haagse Bos door nieuwe touwbruggen 

 

Nieuwsbrief

Niets meer missen van onze verhalen over het Haagse Groen en de stadsnatuur? Meld je aan voor onze nieuwsbrief.

Aanmelden

 

 
Cookie-instellingen