Wandel je warm met deze vijf winterwandelingen

21-12-2023

Hoe koud het ook is, naar buiten gaan is altijd een goed idee. Ook in de winter. Juist dan eigenlijk! Even een frisse neus halen op onze stranden, in de duinen of in onze parken of bossen. In Den Haag is de natuur altijd dichtbij. Het Haagse Groen zet vijf winterwandelingen op een rij.

Langs de Haagse stranden
Aantal kilometer: 12,5 kilometer

Deze strandwandeling leid je langs onze kilometerslange Haagse kust: van het Scheveningse strand en de haven wandel je via het Zuiderstrand en het Westduinpark naar de Jutterskeet van strandjutter ome Jan in Kijkduin. De wandeling eindigt bij het Hemels Gewelf. Op denhaag.com staat de hele wandeling.

Wild spotten in Kijfhoek en Bierlap
Kijfhoek en Bierlap, onderdeel van Meijendel, is een walhalla voor rustzoekers. Om de natuur te beschermen en dwalen door het duin te voorkomen zijn er wandelpaden met groene paaltjes. Kijfhoek en Bierlap is een begrazingsgebied. Wie weet kom je Gallowayrunderen of Konikpaarden tegen. Ook veel ree├źn vinden hier een rustige plek om te leven. Voor het wandelen in deze gebieden heb je een dagkaart nodig. Die kun je online of in bezoekerscentrum De Tapuit kopen. Beschermers van Stichting Zuid-Hollands Landschap krijgen korting. 

Rondje Landgoed Ockenburgh
Aantal kilometer: 5 of 9,5 km

Aan allure geen gebrek op Landgoed Ockenburgh. Rond de villa zijn vele eeuwen aan tuingeschiedenis zichtbaar in de vorm van wandelbossen, grazige weides en slingerende waterpartijen. Maar je ontdekt meer tijdens dit wandelrondje, van een stads- en zorgboerderij tot het strand van Kijkduin en een rij zeer hoge puinduinen. De hele wandeling staat op de site van stichting Zuid-Hollands Landschap.

Door bos en duin naar zee
Aantal kilometer: 22 km

Deze stevige en afwisselende wandeling leid je vanaf de rand van de historische binnenstad via een prachtige route naar zee. Via het oeroude Haagse Bos wandel je via landgoed Clingendael de duinen van Meijendel binnen. Je eindigt in Scheveningen. Op denhaag.com staat de gehele wandeling.

Van Den Haag CS naar het Scheveningse strand
Aantal kilometer: 8 km of 19 km
Loop met deze NS-wandeling dwars door Den Haag naar de Scheveningse kust. Bewonder onderweg monumentale panden en prachtige parken, ga even een museum in of shop in karakteristieke winkeltjes. Aan het eind van de wandeling kun je genieten van het strand. Tijdens de wandeling voor zowel de stad- als natuurliefhebber veel te zien en te beleven.

De hele wandeling staat op de site van de NS

Foto: Westduinpark (Merijn van Grieken)

 

Nieuwsbrief

Niets meer missen van onze verhalen over het Haagse Groen en de stadsnatuur? Meld je aan voor onze nieuwsbrief.

Aanmelden

 

 
Cookie-instellingen