Week vol avonturen in Nationaal Park Hollandse Duinen (verlopen!)

14-09-2023

Onze Haagse parken, landgoederen, bossen, duinen, strand en zee liggen in Nationaal Park Hollandse Duinen. Je kunt dit prachtige gebied nu nóg beter leren kennen in de Week van Nationaal Park Hollandse Duinen. De Week van 23 september t/m 1 oktober staat bol van geweldige activiteiten.

In de Week van Nationaal Park Hollandse Duinen staan verschillende activiteiten op de agenda die de diversiteit en schoonheid van het park laten zien. Zo kun je op excursie met een van onze boswachters, kun je hofjeswandelingen doen met Gilde Den Haag of een avontuurlijk uitstapje maken naar de Zandmotor. Maak een reis door de tijd in het Haagse Bos of doe een rondleiding in de bunkers Badhuisweg en Kijkduin.

Dankzij de week kan iedereen ervaren hoe uniek en divers het Nationaal Park Hollandse Duinen is. Het park beslaat het brede Zuid-Hollandse kustgebied van Hoek van Holland tot Hillegom. Het is bijzonder door de nabijheid van de zee, de dorpen en steden, de waardevolle natuur in en rond de duinen en de rijke cultuur en historie.

Maak een avontuurlijk uitstapje naar de Zandmotor (Foto: Fleur Beemster)

Sommige wandelingen kun je op eigen gelegenheid maken, zoals een kunst- en historiewandeling op buitenplaats Ockenburgh, en een rondwandeling langs de stadsnatuur in het centrum van Den Haag. Andere wandelingen of uitjes zijn met echte kenners. Bijvoorbeeld met de boswachters van gemeente Den Haag.

Wandelen met de Haagse boswachters
De boswachters van gemeente Den Haag gaan tijdens de Week op dinsdag 26 september en vrijdag 29 september om 10.00 uur op excursie in het Westduinpark. Zij kunnen tijdens de wandeling om te vertellen over de ontstaansgeschiedenis en de dieren die er leven en welke planten er voorkomen. Ga je mee? De wandeling duurt 1,5 tot 2 uur. Het Westduinpark maakt deel uit van Natura2000-gebied en is bekend om de gevarieerde landschappen en bijzondere planten en dieren die er leven. In de rust van de ochtend ontdek je de schoonheid en diversiteit van deze duinen. Startpunt wandeling: Egelopvang  aan het De Savornin Lohmanpad.

Hoe meld je je aan voor de wandeling?
Stuur een mail naar excursies.boswachter@denhaag.nl
Vermeld je naam en met hoeveel personen je komt.

Bekijk alle activiteiten!
Alle activiteiten van de Week van Nationaal Park Hollandse Duinen kun je hier vinden.

 

 

Nieuwsbrief

Niets meer missen van onze verhalen over het Haagse Groen en de stadsnatuur? Meld je aan voor onze nieuwsbrief.

Aanmelden

 

 
Cookie-instellingen