Fiets mee met graan-, groente-, zuivel- of zeeroute in Haagse regio

17-08-2023

Zet vast in je agenda. Op 15 en 17 september fietsen langs Haags voedsel en drank. Je staat er vast niet elke dag bij stil, maar ons eten en drinken komt ergens vandaan. En soms dichter bij huis dan je denkt. Ga daarom mee op je eigen fiets op een gratis voedselexcursie door de Haagse regio.

De laatste jaren komt het steeds vaker in het nieuws: vraagstukken over landbouw, vervuiling van grond- en drinkwater, duurzaamheid en natuurlijk onze gezondheid. Daarom is het interessant om de wereld van ons voedselsysteem te ontdekken en het eten uit de Haagse regio te verkennen. Veel van ons eten en drinken komt van Haagse bodem en de zee.

Stadslandbouw Den Haag en Ons Eten Den Haag hebben vier routes georganiseerd, verdeeld over twee dagen. Fietst mee met de route die jou het meeste aanspreekt. De excursie is gratis. Enige voorwaarde is dat je op je eigen fiets komt.

Op vrijdag 15 september:

Brood, bier en graan-route (6 km)
Vanaf de Tempel fietsen we onder andere langs Van Kleef, LekkerBrood, Eiber Bier en Yespers in The New Farm, de sociale onderneming De Prael en meer.

Zee, visserij en zeewier-route (7 km)
Vanaf de Tempel gaan we onder andere langs Muzee in Scheveningen, de haven, Campus@Sea, de visafslag en meer.

 Op zondag 17 september: Zuivel-route of Groente-route

Zuivel, vlees en plantaardig eten-route (17 km)
Vanaf de Tempel onder andere langs Spinozahof, Voedselbos Mariahoeve, BuitenPlaats Molenwei, Boerderij Akkerlust, Haagse Eitjes en meer.

Groente-route (10 km)
Vanaf de Tempel gaan we onder andere langs de Dagelijkse Groenmarkt, een aantal historische plekken, Lekkernass├╗h aan de Witte de Withstraat, Pluk Den Haag (CSA) met het nieuwe voedselbos, het Westland, de Groene Matties en meer.

Alle routes beginnen om met een inloop om 9:30 uur en om 10.00 met de introductie. Als groep vertrekken we vanaf de Tempel in Den Haag en eindigen ergens tussen 15:30 en 16:30 uur. 

Schrijf je in voor een van de ontdekkingstochten via deze link.

Nieuwe kansen
Mocht je onverhoopt niet kunnen dit najaar, niet getreurd want in 2024 organiseren Stadslandbouw Den Haag en Ons Eten Den Haag opnieuw excursies. Stuur een mailtje naar info@ons-eten.nl onder vermelding Voedsel Fietsexcursie 2024. Dan zetten ze je op de uitnodigingenlijst.

 

Nieuwsbrief

Niets meer missen van onze verhalen over het Haagse Groen en de stadsnatuur? Meld je aan voor onze nieuwsbrief.

Aanmelden

 

 
Cookie-instellingen