Week van Nationaal Park: van excursies tot sleepnetvissen (verlopen!)

08-09-2022

Van excursies met duin- & boswachters, sleepnetvissen en nog meer superleuke activiteiten. In de Week van het Nationaal Park Hollandse Duinen. Van 24 september t/m 2 oktober kun je het mooie gebied bij jou om de hoek nog beter kennen. Leuk en leerzaam. En geschikt voor jong en oud!

Wist je dat Den Haag als stad midden in een nationaal park ligt? En dat daar van alles te beleven is? Het is een afwisselend gebied met mooie duinen, prachtige landgoederen, ruime parken en zelfs kastelen! Dat is het delen waard. 

Daarom nemen onze eigen boswachters bezoekers mee op ontdekkingstocht door de duinen, Clingendael of het Zuiderpark. Ook kunnen kinderen sleepnetvissen in de zee bij Noordwijk of boswachter worden in het Ganzenhoekbos in Wassenaar. Of vertelt boswachter Mark je al wandelend mee door de geschiedenis en natuur van een van de oudste bossen van Nederland: het Haagse Bos. Duinwachters van Dunea kunnen je het prachtige Solleveld laten zien. Dit natuurgebied kent een bijzondere mix van zeldzame natuur en geschiedenis.

Meld je aan!
Kijk voor een overzicht van alle excursies op De Week van Nationaal Park Hollandse Duinen - Nationaal Park Hollandse Duinen. Daar kun je je ook aanmelden voor een van de activiteiten. Schrijf je snel in voor een van de excursies want vol is vol! 

Ben je toevallig in het stadhuis de komende tijd? Ter hoogte van de hoofdingang van het stadhuis in het Atrium staat nu een spelelement waar kinderen een speurtocht kunnen invullen.  

Kinderen kunnen in het Atrium van het stadhuis een speurtocht doen over het Nationaal Park Hollandse Duinen. 

Lees ook:
Onze duinen en bossen straks onderdeel van Nationaal Park Hollandse Duinen

 

Nieuwsbrief

Niets meer missen van onze verhalen over het Haagse Groen en de stadsnatuur? Meld je aan voor onze nieuwsbrief.

Aanmelden

 

 
Cookie-instellingen