Rozen van wereldklasse! Stem op de mooiste. Kom naar Dag van de Roos

06-06-2023

Wist je dat in het Westbroekpark zo’n 350 (!) soorten rozen staan? Bewonder de bloemen van wereldklasse in het Rosarium. Je kunt van 9 juni tot en met 30 juni stemmen op jouw favoriete Top-5. En kom ook naar de Dag van de Roos op zondag 2 juli waar allerlei gratis activiteiten zijn rondom de roos.

Even lijkt het alsof je terug gaat in de tijd: flaneren in de rozentuin van het Westbroekpark aan de Kapelweg. Wat een romantiek. Wat een kleuren. Wat een overdaad aan schoonheid van de meest geliefde bloem wereld: de roos. Met liefde geplant, gesnoeid en verzorgd door onze hoveniers en veel toegewijde vrijwilligers. 

Stem & win!
Vanaf vrijdag 9 juni kun je stemmen op jouw favoriete roos. Daarbij maak je ook nog kans op een VIP-arrangement voor 2 personen voor het Internationale Rozenconcours 2024. De gemeente maakt tijdens het Internationaal Rozenconcours bekend welke roos de publiekprijs wint. Je kunt tot en met vrijdag 30 juni stemmen.

Hoe werkt het stemmen?
Kom naar Rosarium en bekijk de 350 rozen. Je kunt stemmen met je mobiele telefoon of een stemformulier. Je geeft een Top-5 van rozen door met de mooiste roos op 1. Elk vak met rozen heeft een nummer. Vul dat in op het (digitale) stemformulier.

Stemmen met mobiele telefoon
In het Rosarium hangen op verschillende plekken borden met een QR-code en een link naar een website waar je kunt stemmen. Je komt terecht op een digitaal stemformulier waar je jouw Top-5 kunt invoeren. Laat jouw e-mailadres achter om kans te maken op de prijs die wij verloten onder de stemmers. Je kunt van 9 juni tot en met 30 juni stemmen.

Stemmen met een papieren stemformulier
Stem je liever met het formulier? Dat kan ook. Bij het rozenhuisje in het park (links bij de ingang van het Rosarium) kun je een stemformulier pakken. Daar hangt ook de brievenbus waarin je het stemformulier kunt inleveren. Laat jouw gegevens achter om kans te maken op een prijs.

 


Dag van de Roos
Zondag 2 juli is de Dag van de Roos
die samen met Groei & Bloei wordt georganiseerd. Van 10.00–16.00 uur zijn er in het Rosarium activiteiten voor jong en oud rondom de rozen en over het Haagse groen. Een imker vertelt over zijn werk en er worden rozen en fuchsia’s verkocht. Ook zijn de Haagse groenverenigingen de hele dag aanwezig voor al uw vragen over groen in Den Haag. 

10.00 - 16.00 uur: Schilder- en tekenworkshops van Art en Jazz
10.30 - 11.20 uur: Muzikaal optreden Arie Spaans
11.40 - 12.30 uur: Muzikaal optreden Arie Spaans
12.30 - 13.15 uur: Optreden jazz-band o.l.v. Willy Kreuzer van Art and Jazz
13.00 - 14.00 uur: Beeldenwandeling 
13.00 - 13.50 uur: Muzikaal optreden Arie Spaans
13.00 - 16.00 uur: Dichters bij de Bunker
13.45 - 16.00 uur: Muzikaal optreden Quiet Colours
14.30 - 15.15 uur:  Optreden jazz-band o.l.v. Willy Kreuzer van Art and Jazz
15.00 - 16.00 uur: Beeldenwandeling 
 

Internationaal Rozenconcours
Op zaterdag 1 juli komen rozenkenners uit de hele wereld naar het Rosarium om de rozen te keuren tijdens het Internationaal Rozenconcours. Dit jaar alweer voor de 61e keer! Een vakjury van rozenkenners kiezen de Gouden Roos en de Geurprijs. Daarnaast wordt ook de winnaar van de publieksprijs bekend gemaakt. Lees hier meer over het Internationaal Rozenconcours en bekijk filmpjes op onze rozenpagina

 De klimroos Heidetraum was winnaar van de gouden roos in 2017.

 

Nieuwsbrief

Niets meer missen van onze verhalen over het Haagse Groen en de stadsnatuur? Meld je aan voor onze nieuwsbrief.

Aanmelden

 

 
Cookie-instellingen