Rozen in Westbroekpark weer in bloei! Stem op de mooiste roos

11-06-2024

Wist je dat in het Westbroekpark zo’n 350 soorten rozen staan? Bewonder de bloemen van wereldklasse in het Rosarium. Je kunt van 8 juni tot en met 30 juni 2024 stemmen op jouw favoriete Top-5. Kom ook naar de Dag van de Roos op zondag 7 juli met allerlei gratis activiteiten rondom de roos.

Even lijkt het alsof je terug gaat in de tijd: flaneren in de rozentuin van het Westbroekpark aan de Kapelweg. Wat een overdaad aan schoonheid van de meest geliefde bloem wereld: de roos. Met liefde geplant, gesnoeid en verzorgd door onze hoveniers en toegewijde vrijwilligers. Een vakjury keurt per categorie de rozen, maar het publiek kan ook stemmen.

Stem & win!
Vanaf 8 juni tot en met 30 juni 2024 kun je stemmen op jouw favoriete roos.
Kom naar het Westbroekpark en scan de QR-code of vul een formulier in bij het Rozenhuisje. Daarbij maak je ook nog kans op een VIP-arrangement voor twee personen voor het Internationale Rozenconcours 2025. De gemeente maakt tijdens het Internationaal Rozenconcours op 4 juli 2024 bekend welke roos de Publiekprijs wint. 

Internationaal Rozenconcours
Rozenkenners uit de hele wereld komen op donderdag 4 juli 2024 naar het Rosarium om de rozen te keuren tijdens het Internationaal Rozenconcours. Dit jaar alweer voor de 62ste keer! Een vakjury van rozenkenners kiezen de Gouden Roos en de Geurprijs. Daarnaast wordt ook de winnaar van de publieksprijs bekend gemaakt.


Dag van de Roos
Op zondag 7 juli ben je van harte welkom om de winnende rozen te bewonderen tijdens de Dag van de Roos. In het Rosarium zijn die dag vanaf 10.00 uur tot 16.00 uur verschillende activiteiten zoals begeleide wandelingen om 12.00 uur en om 14.00 uur, livemuziek, de verkoop van rozen en een schilderworkshop voor kinderen. Daarnaast zijn de Haagse groenverenigingen de hele dag aanwezig voor alle vragen over groen in Den Haag. De Dag van de Roos wordt georganiseerd door de Haagse afdeling van Groei & Bloei en de gemeente. 

Lees hier alles over het Internationaal Rozenconcours met mooie video's. 

 

Nieuwsbrief

Niets meer missen van onze verhalen over het Haagse Groen en de stadsnatuur? Meld je aan voor onze nieuwsbrief.

Aanmelden

 

 
Cookie-instellingen