IJsvogels? Orchideeën? Ga op Eco Expeditie in Mariahoeve!

11-05-2022

Van broedende Haagse iconen tot stekelige vriendjes in een park. Van onderwaterleven tot rust in de tuinen van de groene Schenk. Na het centrum kun je nu ook op Eco Expeditie in Mariahoeve. Via QR-codes op stoeptegels ontdek je de natuur van dit mooie deel van de stad. Laat je verrassen!

Houd je van wandelen en wil je meer weten over onze stadsnatuur? Doe dan een keer de Eco Expeditie. Dat kan in het centrum van Den Haag en nu ook in Mariahoeve. In deze wijk liggen op 12 punten kleurrijke stoeptegels met een QR-code. Als je de QR-code scant, krijg je interessante informatie over de plek waar je staat. Dat kunnen onder andere foto’s, video’s of audioberichten zijn. Ben je klaar, dan leiden we je door naar de volgende ontdekking.  

Van ijsvogels tot orchideeën

“Met deze wandeling laten we bewoners en bezoekers eens met andere ogen kijken naar onze stadsnatuur”, vertelt stadsecoloog Martin van den Hoorn van gemeente Den Haag. “De stad heeft een enorme rijkdom aan natuur. Je moet het alleen wel weten én zien. Wist je bijvoorbeeld dat je op bepaalde plekken ijsvogels kunt spotten? En dat er orchideeën groeien in Mariahoeve? Deze bijzondere plant groeit dus echt niet alleen maar in tropische oorden maar ook ‘gewoon’ in een parkje.” 

12 ontdekkingen

De wandeling is 6 kilometer en je doet er ongeveer 1 uur en 45 minuten over. Je hoeft het rondje natuurlijk niet in een keer te lopen. En er is niet per se één startpunt; je kunt de wandeling overal beginnen. Leuk om (een deel van) de route eens te lopen tijdens de lunch. Of op een zondagmiddag met familie, kinderen of vrienden.

Ontdek de stadsnatuur op 12 plekken in Mariahoeve

Over de Eco Expeditie 
Den Haag is de eerste stad in Nederland waar je deze Eco Expeditie kan doen. Het ministerie van Landbouw, Natuur en Voedselkwaliteit, opdrachtgever en financier van de Eco Expeditie, wil op deze vernieuwende manier bewoners betrekken bij de natuur in hun stad. Kijk hier als je nog meer wil weten over de Eco Expeditie. In het centrum van Den Haag kun je ook een wandeling maken. 

Hoe werkt het? 
Je kunt de Spacetime Layers app downloaden en zoeken op ‘Eco Expeditie’. De app is te vinden in de App store en via Google Play. Je kunt natuurlijk ook beginnen door een van de tegels in te scannen.

 


Lees ook:
Ga op ontdekking en doe de Eco Expeditie in het centrum van Den Haag
Broedseizoen: Denk aan de dieren. Maar waarom eigenlijk?
'Het groen in de stad moeten we koesteren'
6 x Eropuit voor het hele gezin in Nationaal Park Hollandse Duinen

 

Nieuwsbrief

Niets meer missen van onze verhalen over het Haagse Groen en de stadsnatuur? Meld je aan voor onze nieuwsbrief.

Aanmelden

 

 
Cookie-instellingen