Wat kun je doen in de Haagse natuur deze zomer?

23-07-2021

Blijf je in de zomervakantie in Den Haag? Dan hoef je je geen moment te vervelen. Door de hele stad worden honderden activiteiten georganiseerd op het gebied van natuur, sport en cultuur. Leuke activiteiten waar je ook nog eens iets van opsteekt. En ze zijn veelal gratis!

Op de website van het Zomerprogramma070 Den Haag lees je wat er allemaal te doen is in de zomervakantie. Iedereen van 4 t/m 27 jaar verdient meer dan ooit een zomer vol plezier en ontmoetingen met leeftijdsgenoten.

Corona heeft veel impact (gehad) op het sociale en mentale leven van kinderen en jongeren. Daarom wordt in de zomervakantie van 16 juli – 29 augustus voor de kleintjes, de pubers en de jongvolwassenen het Zomerprogramma070 – The City is Ours! georganiseerd.

Natuur verkennen
Wil je weten wat er allemaal in de natuur te vinden is, of hoe de mensen vroeger touw maakten van planten? Schrijf je dan in voor een leuke workshop. Of misschien durf je wel een sprinkhaan te eten. Die zijn best lekker met een laagje chocola eromheen! Meer dan zestig activiteiten uit het zomerprogramma hebben met natuur te maken. Hoe het nu gaat, maar ook hoe de mensen vroeger gebruik maakten van de natuur om te (over)leven.

Kinderen van 2,5 – 4 jaar
De allerkleinsten mogen lekker ravotten in het groen en kliederen met modder, terwijl de ouders tips krijgen om spelletjes te doen bij de bomen, in het gras en met bloemen en takjes.

Lekker beestjes zoeken!


Kinderen van 4 – 8 jaar
Voor de iets oudere onderzoekers zijn er leuke workshops. Wil je weten hoe je ervoor zorgt dat jouw cavia of konijn helemaal heppie de peppie is? Kom dan naar één van de stadsboerderijen. Maar er is nog veel meer. Insecten zoeken, kunst maken of gebruiksvoorwerpen maken zoals ze dat vroeger in de prehistorie deden.

Kinderen van 8 – 16 jaar
Voor iedere leeftijd is er iets te doen. Wat dacht je van lekker duurzaam koken? Pizza’s en cocktails maken met ingrediënten die je zelf hebt geplukt, of een insectenhuis maken. Of zoek je liever verkoeling? Schrijf je dan in voor een van de workshops aan het water, zoals de slootjessafari.

Ben je een fervent zwerfafvalraper? Stap dan eens op een SUP voor een clean-up van de grachten. Of smelt jouw plastic zwerfafval om tot een sleutelhanger. Er zijn ook een aantal excursies naar het strand en de Zandmotor.

Ik schrijf me in!
Vanwege corona kan er slechts een beperkt aantal kinderen deelnemen aan alle activiteiten. Inschrijven kan op de website van Natuur- en Milieueducatie Den Haag.

Wees er snel bij, want vol = vol.

Lees ook:
100 dingen die je gedaan moet hebben
Ontdek! Deze plekken in de Haagse stadsnatuur mag je niet missen!

 

Nieuwsbrief

Niets meer missen van onze verhalen over het Haagse Groen en de stadsnatuur? Meld je aan voor onze nieuwsbrief.

Aanmelden

 

 
Cookie-instellingen