Uren loeren in nestkasten: Beleef de Lente is live!

01-03-2021

Beleef de Lente 2021 is live. Vogelbescherming Nederland heeft de webcams in de nestkasten weer aangezet. Kijk vanuit je luie stoel live mee naar prachtige beelden van baltsende, parende, broedende, etende, vechtende en uitvliegende vogels.

Steenuil, ooievaar, kerkuil, slechtvalk, bosuil, zeearend... Zij zijn de hoofdrolspelers van Beleef de Lente. En staan garant voor uren kijkplezier. Het is elk jaar weer genieten van de jonge vogels, de ouders en al hun perikelen. Heb je de camerabeelden nog nooit gezien? Doen! Het is echt de moeite waard eens in de nestkastjes te mogen loeren en op deze manier mee te leven met de natuur.  

"Voor de grote schare Beleef de Lente-fans hebben we weer een dikke handvol vertrouwde gezichten. Zo kunnen we weer genieten van de capriolen van de slechtvalk, de familiesoap bij de ooievaar, de altijd leuke steenuilen, de wat mysterieuze kerkuilen en notoire vroegbroeder de bosuil. Deze laatste zit inmiddels al op twee eieren, die precies werden gelegd toen het korte felle wintertje uitbrak", staat op de site van de Vogelbescherming Nederland.

Beleef de Lente is sinds 2007 de gratis website van Vogelbescherming Nederland waar iedereen tussen 1 maart en eind juli met webcams live kan kijken naar vogels in hun nest. Bezoekers over de hele wereld hebben zo de afgelopen jaren de spectaculaire en verborgen gebeurtenissen van de broedvogels gevolgd. Vorig jaar genoten meer dan 1,7 miljoen mensen van de live beelden. Beleef de Lente is te vinden via vogelbescherming.nl/beleefdelente.

Veel kijkplezier!

Beleef de Lente is sinds 2007 de gratis website van Vogelbescherming Nederland waar iedereen tussen 1 maart en eind juli met webcams live kan kijken naar vogels in hun nest.

 

 

Nieuwsbrief

Via de nieuwsbrief blijf je op de hoogte van al het nieuws rondom het Haagse Groen.

Aanmelden

 

 
Cookie-instellingen