Haagse Bomen App: info over 120.000 bomen in onze stad

08-12-2020

Al wandelend in Den Haag word je aandacht getrokken door een prachtige monumentale boom. Hoe oud zou hij zijn? Je pakt je mobiele telefoon erbij, opent de Haagse Bomen App en voilà! Daar staat het antwoord, plus nog meer informatie. De app bestaat inmiddels vijf jaar.

De Haagse Bomen App is een soort encyclopedie die onder bomenliefhebbers regelmatig wordt gebruikt. Op de app, ook te gebruiken op je mobiele telefoon, kun je informatie vinden van de ongeveer 120.000 stadsbomen en monumentale bomen in Den Haag. Door een boom aan te klikken, verschijnt een scherm met daarin onder meer de naam, leeftijd en stamdiameterklasse van de boom. 

In de Haagse Bomen App staat informatie over 120.000 stadsbomen en monumentale bomen.


Alle Haagse stadsbomen in de openbare ruimte zijn vastgelegd in een beheersysteem en met die informatie werd alweer vijf jaar geleden de handige website de Haagse Bomen App gemaakt. De gemeente houdt van al het groen dagelijks de basisgegevens bij. Een groot deel van die nieuwe data wordt elke avond overgezet naar onder andere de Haagse Bomen App.

In die app zijn ook de bijzondere struiken van het Zuiderpark ge├»nventariseerd en opgenomen. Ieder jaar worden van bijna 40.000 stadsbomen de gegevens buiten gecontroleerd en verwerkt in het beheersysteem. Dit betekent dat de getoonde informatie soms wel iets verouderd kan zijn. De website is ook goed mobiel te gebruiken op je smartphone of tablet. Dat is dus heel handig als je buiten aan het genieten bent van onze stadsnatuur.

Benieuwd naar de Haagse Bomen App? Klik hier.

Foto: Kastanje op de Koekamp (Jurriaan Brobbel) 

Lees ook:
Nieuwe monumentale bomen voor Den Haag (met wandelroute 'Groen met historie')

 

 

Nieuwsbrief

Via de nieuwsbrief blijf je op de hoogte van al het nieuws rondom het Haagse Groen.

Aanmelden

 

 
Cookie-instellingen