Ga naar buiten met de 100-dingenlijst voor kids

06-08-2020

Klim in een boom, rol van een heuvel, fluit op een grasspriet… Het zijn leuke, uitdagende activiteiten in de natuur die je voor je twaalfde gedaan moeten hebben. Eerst was er de 50-dingenlijst. Voor de enthousiastelingen is er nu de 100-dingenlijst! 100 dingen die je als kind niet mag missen!

Buiten kun je van alles doen en beleven. Het is niet alleen leuk, het is ook nog eens gezond. Op de 100-dingenlijst staan supertoffe dingen die je als kind in de natuur kunt doen en maken. Of je nu in de tuin, een park, een bos, het strand of een weiland bent. De lijst is een inspiratiebron voor ouders die graag met hun kroost naar buiten trekken. Dus afstrepen maar: bramen plukken (nr. 56), tekenen in het zand (nr. 60), naar nachtdieren zoeken (nr. 93)… en nog veel meer! 

Blaas eens een blaasbloem!


Heb je de smaak te pakken? Trek er dan op uit naar het park of een natuurgebied in of vlakbij Den Haag. Houd een kleinebeestensafari (nr. 31) in de Heemtuin van het Zuiderpark of kijk naar de zonsondergang (nr. 65) op het strand van Scheveningen. De echte die hards kunnen nog een regendans doen (nr. 67).

De echte die hards stampen in de regen...


Ophalen of downloaden
Ideeën zat en inspriratie te over! Haal jouw eigen 100-dingenlijst eenvoudig op bij een van de tien Haagse Stadsboerderijen. Nog makkelijker is het om hem te downloaden op de website van milieueducatie. Kom van de bank en trek de natuur in!

Hoe cool, deze jongens doen een kleinebeestjessafari...

 

 

Nieuwsbrief

Via de nieuwsbrief blijf je op de hoogte van al het nieuws rondom het Haagse Groen.

Aanmelden

 

 
Cookie-instellingen