Plukdagen boomgaard de Uithof

22-08-2018

Het is weer zover! Het fruit is rijp, de boomgaard is prachtig, dus tijd voor de plukdagen in de boomgaard van de Uithof. Op zondag 26 augustus en zondag 9 september organiseren vrijwilligers uit de buurt van natuurgebied de Uithof twee plukmiddagen.

Om iedereen op een ontspannen manier van het plukken in de boomgaard te laten genieten en om de kwetsbare appel, peer en pruimenbomen te beschermen, wordt een maximum aantal bezoekers toegelaten. Er mogen 3 groepjes van 40 mensen telkens één uur in de boomgaard doorbrengen. Dit is net als voorgaande jaren van 12.00-13.00 uur, van 13.00-14.00 uur of van 14.00-15.00 uur.

Aanmelden en gratis kaartje bemachtigen
Dit jaar kun je je via het kaartensysteem Eventbrite aanmelden. Je kunt maximaal 4 kaarten per persoon bestellen. De toegang blijft gratis, je hoeft alleen datum en tijd te kiezen. Wees er wel snel bij, want de plaatsen zijn beperkt!

De ‘tickets’ voor 26 augustus kunnen vanaf vrijdag 17 augustus worden besteld.
https://www.eventbrite.nl/o/gemeente-den-haag-17559944153

De ‘tickets’ voor 9 September kunnen vanaf 31 Augustus 12:00 worden besteld.
https://www.eventbrite.nl/o/gemeente-den-haag-17559944153

Locatie
De gemeentelijke boomgaard ligt achter het doolhof in natuurgebied de Uithof en op de grens van Villapark Uithofslaan aan het Abraham Orteliuspad. In Google maps kun je het beste zoeken op: doolhof Uithof. De boomgaard ligt achter het hekwerk, dat voor de gelegenheid open staat.

Vervoer
De locatie is met de tram het beste te bereiken met lijn 4, eindhalte de Dreef of lijn 9, eindhalte de Uithof. Parkeren kan bij Sporttainmentcenter de Uithof. Met de fiets of wandelend komen kan natuurlijk ook.

Tips en waarschuwing
1. Er zijn dit jaar meer wespen. Mensen die allergisch zijn voor wespensteken worden geadviseerd extra oplettend te zijn of de plukdagen te vermijden. Dicht schoeisel ivm wespen en schapenuitwerpselen zijn aan te raden.
2. De boomgaard is omringd door sloten dus kinderen zonder zwemdiploma moeten extra in de gaten gehouden worden.

 

Cookie-instellingen