Wat vind jij de mooiste roos van het Westbroekpark?

29-06-2018

Stem op jouw favoriete roos in het Westbroekpark. Laat ons weten welke roos volgens jouw de Publieksprijs van het Rozenconcours 2018 moet krijgen en maak kans op een speciaal VIP -arrangement voor 2 personen.

Tot en met 8 juli kun je je stem uitbrengen op je favoriete roos voor de Publieksprijs van het Rozenconcours 2018 in het Westbroekpark. Kies uit alle rozen je favoriet en maak kans op een VIP-arrangement voor 2 personen. Dan neem je tijdens het Rozenconcours op 12 juli deel aan de lunch, de keuringen, de prijsuitreiking en het diner. Als kers op de taart mag je de Posthoorn Publieksprijs aan de kweker van de mooiste roos uitreiken. 

Hoe doe je mee?
Bij het nieuwe restaurant Greens haal je een stemformulier op. Of je neemt het stemformulier uit de Posthoorn mee. Na een heerlijke wandeling langs al die mooie rozen in het Westbroekpark, vul je de naam van de roos die je het mooiste vindt, in op het stemformulier. De namen van de rozen staan aangegeven bij de rozenvakken. Het ingevulde stemformulier laat je achter in de brievenbus bij het Rozenhuisje (de kiosk, nabij de ingang Kapelweg).

De winnaar
Uit alle deelnemers die hebben gestemd op de winnende roos wordt een winnaar gekozen. Deze wordt op maandag 9 juli (telefonisch) op de hoogte gebracht. In de Posthoorn wordt de winnaar ook bekend gemaakt.

Het Rozenconcours
Het internationale Rozenconcours in het Westbroekpark wordt gezien als het meest prestigieuze rozenconcours ter wereld. Op donderdag 12 juli wordt de winnaar van de Gouden Roos bekend gemaakt. Deze roos wordt door kwekers, kenners en genodigden van over de hele wereld gekozen uit de mooiste rozen van 40 kwekers. De rozen worden beoordeeld op eigenschappen als kleur, bloei- en groeiwijze.

Categorie├źn:

  • trosrozen
  • grootbloemige rozen
  • park-/heesterrozen
  • patiorozen  
  • klimrozen.

In iedere categorie kan een roos worden onderscheiden met goud, zilver of brons. De roos met het hoogste aantal punten wordt bekroond met de titel Gouden Roos.
Daarnaast is er ook nog een speciale Geurprijs, voor de roos die het lekkerste ruikt en de Posthoorn Publieksprijs, de roos waar jij op stemt. 

 

Cookie-instellingen