Proef de Haagse Natuur op 27 mei

14-05-2018

We hebben de natuur nodig voor ons dagelijkse portie eten. Bij ‘Proef de Haagse Natuur’ laten we zien waar ons eten vandaan komt, wat onze eigen Haagse natuur te bieden heeft en dat kun je dan ook meteen proeven!

Tijdens Proef de Haagse Natuur laten we zien welke eetbare planten uit onze ontdektuin komen, hoe je kruidenthee kunt maken of een lekkere Haagse brandnetelsoep. Je kunt ook mee doen aan een wildplukwandeling om zelf te ervaren wat je zoal kunt eten uit de Haagse natuur.

Ook laten we de bezoekers ervaren waar ons eten zoal uit bestaat. Zo kunnen kinderen en hun ouders zelf meel uit graan halen en daar een broodje mee bakken of een pannenkoek. Of met de Fizzeria zelf een pizza bakken! En je kunt op ‘jacht’ met een workshop speerwerpen en boogschieten.

Tot slot laten we zien en proeven welke duurzame en gezonde keuzes er al zijn in voeding. Zo kun je een insectenburger proeven, leren hoe je compost moet maken of Haags zeewier proberen van de Noordzee boerderij.

Proef de Haagse Natuur is een evenement van het Voedselpark dat onderdeel uitmaakt van Archeologie & Natuur en Milieueducatie van de gemeente Den Haag. Het evenement vindt plaats op zondag 27 mei en is geopend van 12.00 tot 17.00 uur. Je vindt het Voedselpark op het terrein van de Stadsboerderij Herweijerhoeve in het Zuiderpark aan de Anna Polakweg 7. De activiteiten zijn geschikt voor volwassenen en kinderen.

Kijk voor meer informatie over het Voedselpark op www.denhaag.nl/voedselpark

Proef de Haagse Natuur maakt onderdeel uit van Fête de la Nature. Dit is een groot natuurfestival dat door heel Nederland wordt gevierd van 25 tot en met 27 mei. Kijk voor meer informatie op www.fetedelanature.nl

Cookie-instellingen