Is werken in het groen iets voor jou? Kom naar de Doe-dag

24-06-2024

Wat doe je precies als je in het groen werkt? Wat moet je daarvoor kunnen? En moet je dan alles weten over planten en bomen? Ontdek het tijdens de ‘Doe-dag werken in het Groen’ op 4 juli en kijk of het werken in het groen iets voor jou is. Nawrus Ali, Ardi, John en Rover gingen de uitdaging aan.

In Den Haag is groen heel belangrijk. Het houdt de stad koel, het water kan goed weg en groen zorgt ervoor dat de stad fijner is om in te wonen. Houd je van de natuur en buiten zijn? Als je werkt in het groenonderhoud ben je de hele dag buiten want je zorgt ervoor dat de tuinen, parken en plantsoenen er verzorgd en mooi bij liggen. Maak kennis met snoeien, snipperen, planten, bomen verzorgen, onkruid verwijderen, opruimen, en werken met groot materieel.

Nawrus Ali:  “In de groengroep kan ik mijn Nederlands verbeteren door met anderen te praten."

Voor wie is het?
Wil je erachter komen of dit buitenwerk bij jou past? Meld je dan aan voor deze dag, neem iemand mee en maak kennis met het hovenierswerk. Het groenbedrijf van de gemeente is aanwezig maar ook andere bedrijven die in het groen werken zoals hoveniers. Zij zoeken mensen voor verschillende soorten banen, zoals starters maar ook werkenden die ander werk zoeken.

Ardi zat twee jaar lang in de ziektewet toen hij de Doe-dag zag. 

Nieuwe dingen leren
Nawrus Ali ging naar de Doe-dag en werkt nu in het groen. Hij komt uit Afghanistan, waar hij milieu en natuur studeerde. “In de groengroep kan ik mijn Nederlands verbeteren door met anderen te praten." Ardi zat twee jaar lang in de ziektewet toen hij de Doe-dag zag. “Vorige week liep ik met de elektrische heggenschaar, met zo’n accupack. Ik leer allemaal nieuwe dingen.” 

John houdt niet van in boeken staren. "Ik leer sneller door iets te doen."

John kon zijn werk als schilder niet meer doen en kwam naar de Doe-dag. “Ik krijg theorie én praktijk. Ik houd niet van in boeken staren, ik leer sneller door iets te doen." En Rover zegt: “Ik heb geen schooldiploma. Een kennis wees me op dit traject. Dat gaat goed.” 

Meteen een baan
Ben je gemotiveerd en geïnteresseerd  in groenwerk? Schrijf je in voor een korte training. Vind jij het leuk en ziet het groenbedrijf het ook met jou zitten? Dan ga je eerst een cursus doen van acht weken waarin je vooral veel gaat oefenen en doen. Als je de cursus afrondt, kun je direct aan de slag bij een van de deelnemende bedrijven. Het Groenbedrijf van de gemeente is daar een van.

Rover: "Een kennis wees me op dit traject. Dat gaat goed.” 

Meld je aan!
Wanneer: 4 juli
Tijdstip:  van 10.30 - 13.30 uur 
Locatie: De Binnentuin Minstreelstraat (recht tegenover nummer 1) in Den Haag.
Hier het aanmeldformulier van de Doe-dag werken in het Groen

Meer weten?
Meer weten over deze doe-dag? Kijk dan op deze website.

 

(Foto's Roos Koole)

 

Nieuwsbrief

Niets meer missen van onze verhalen over het Haagse Groen en de stadsnatuur? Meld je aan voor onze nieuwsbrief.

Aanmelden

 

 
Cookie-instellingen