Wandel en praat mee over landgoederen Oostduin en Arendsdorp

26-06-2024

Den Haag is trots op zijn landgoederen, waar het groen en onze rijke geschiedenis samenkomen. Landgoederen Oostduin en Arendsdorp kunnen een opknapbeurt gebruiken. Ga op dinsdag 20 augustus mee wandelen en vertel ons als bewoner of organisatie wat anders of beter kan in dit gebied.

In de afgelopen jaren hebben onze landgoederen flink te lijden gehad door diverse stormen. Helaas zijn er daardoor achterstanden ontstaan in het onderhoud. Om de landgoederen op te knappen werkt de gemeente aan een nieuw plan waarin we afspraken maken over hoe we het groen verzorgen en onderhouden.

Samen kijken naar verbetering
“We kijken graag met bewoners en organisaties naar de manier waarop we de landgoederen beter kunnen inrichten, zoals de aanleg van wandelpaden, bankjes, informatieborden en prullenbakken. Maar ook kijken we naar het vergroten van de verscheidenheid aan planten en dieren in het gebied. Bovendien onderzoeken we hoe we de historie van het gebied goed zichtbaar kunnen houden”, vertelt Michel Romeijn van Groenbeleid, gemeente Den Haag.

In gesprek met bewoners
Bij de wandeling zijn verschillende deskundigen van het projectteam aanwezig, namelijk: een historisch expert, bosexpert, beleidsmedewerker grote groengebieden, stadsecoloog en groenbeheerder. Zij hebben al veel kennis over de landgoederen Oostduin en Arendsdorp opgehaald.

“We gaan ook graag in gesprek met bewoners en organisaties die zich bij deze gebieden betrokken voelen. Dus kom je regelmatig in Oostduin en Arendsdorp en wil je graag aan ons meegeven wat er anders of beter kan? Meld je dan aan voor de wandeling”, zegt Michel.

Wat? Wandeling in landgoederen Oostduin en Arendsdorp
Wanneer? Dinsdag 20 augustus
Tijdstip: 10 uur
Startpunt: De wandeling start op Landgoed Oostduin bij de “Koepel” op Landgoed Oostduin ter hoogte van de Wassenaarseweg 74. Bij de start en terugkomst staat er een koffiekar klaar voor een kop koffie of thee. 

Meld je aan via dit formulier: 
Uitnodiging rondwandeling landgoed Oostduin/ Arendsdorp (google.com)

 

Nieuwsbrief

Niets meer missen van onze verhalen over het Haagse Groen en de stadsnatuur? Meld je aan voor onze nieuwsbrief.

Aanmelden

 

 
Cookie-instellingen