Maar liefst 2.100 gratis bomen aangevraagd

13-10-2023

Den Haag deelt voor de derde keer gratis bomen uit. Bewoners, ondernemers, sportclubs, scholen en andere organisaties hebben dit jaar ruim 2.100 bomen aangevraagd! Goed nieuws, want zo maken we onze stad groener. Heb je nu geen boom aangevraagd? Dan kan dat volgend jaar weer.

Dit jaar maakten veel meer bewoners gebruik van het aanbod van een gratis boom dan in de vorige jaren, maar liefst 40% meer! De aanvragen komen uit alle hoeken van de stad, vooral van bewoners en bewonersgroepen. De meeste bomen zijn in Wateringse Veld aangevraagd. Maar liefst 25% van alle aanvragen komt uit versteende wijken, zoals de Schilderswijk en Laak. Juist daar is verkoeling van bomen in de zomer broodnodig.

Wanneer worden de bomen geleverd?
Het Groenbedrijf van de gemeente levert in de week van 20 of 27 november de bomen bij de mensen thuis. De boom wordt bezorgd met een boompaal, boomband, 30 liter aarde en een instructie voor het planten en het verzorgen van de boom.

Het belang van meer bomen
De actie ‘Bomen voor Den Haag’ is een samenwerking tussen gemeente Den Haag en Duurzaam Den Haag. Dat doen we om de stad mooier en groener te maken. Maar vooral ook omdat bomen belangrijk zijn in de strijd tegen het veranderende klimaat. We krijgen te maken met meer extreem warme dagen en zware regenbuien. Eén grote boom kan evenveel verkoeling geven als 10 airco's. Daarnaast zorgen bomen voor de opvang van regenwater. Goed voor de stad dus dat er zoveel bomen bij komen.

Volgend jaar weer!
Heb je de actie nu gemist? Niet getreurd. Ook volgend jaar delen gemeente Den Haag en Duurzaam Den Haag weer gratis bomen uit. Meld je aan voor onze nieuwsbrief zodat je de actie niet mist.

Lees ook:
Den Haag wil meer ‘blad voor de stad’ en deelt bomen uit
Actie Bomen voor Den Haag 2022: Bijna 1.500 gratis bomen aangevraagd
Bewoners krijgen gratis boom: 'Meer groen om 1000 en 1 redenen goed'

 

Nieuwsbrief

Niets meer missen van onze verhalen over het Haagse Groen en de stadsnatuur? Meld je aan voor onze nieuwsbrief.

Aanmelden

 

 
Cookie-instellingen