Praat mee over opknapbeurt van Landgoed Meer & Bos

17-09-2023

Den Haag is trots op zijn landgoederen, waar het groen en onze rijke geschiedenis samenkomen. Landgoed Meer & Bos kan een opknapbeurt gebruiken. Denk en praat mee tijdens een speciale wandeling op maandag 30 oktober. We horen graag van jou als bewoner of organisatie wat anders of beter kan.

In de afgelopen jaren heeft het landgoed flink te lijden gehad door diverse stormen. Helaas zijn er daardoor achterstanden ontstaan in het onderhoud van het landgoed. Om de landgoederen op te knappen werkt de gemeente aan een nieuw plan waarin we afspraken maken over hoe we het groen verzorgen en onderhouden.

We kijken graag met bewoners en organisaties naar de manier waarop we de landgoederen beter kunnen inrichten, zoals de aanleg van wandelpaden, bankjes, informatieborden en prullenbakken. Maar ook kijken we naar het vergroten van de verscheidenheid aan planten en dieren in het gebied. Bovendien onderzoeken we hoe we de historie van het gebied goed zichtbaar kunnen houden. 

Wandel mee op maandag 30 oktober
We hebben al veel gehoord over Meer & Bos van experts, maar we gaan ook graag in gesprek met bewoners en organisaties die zich bij dit landgoed betrokken voelen en misschien wel dagelijks van dit landgoed genieten.


Kom je regelmatig bij Meer & Bos en wil je ons graag vertellen wat er anders of beter kan? Sluit dan aan bij de wandeling op maandag 30 oktober om 10.00 uur.

Bij de wandeling zijn verschillende experts van het projectteam aanwezig namelijk: een h
istorisch expert, bosexpert, beleidsmedewerker grote groengebieden, stadsecoloog en groenbeheerder. 

Hoe meld ik me voor de wandeling aan?
Klik op onderstaande formulier:
Uitnodiging rondwandeling landgoed Meer & Bos 30 oktober 2023 

Tijd: 10.00 uur
Verzamelen: Entree van landgoed Meer & Bos bij de taverne, ter hoogte van de Heliotrooplaan 5.

Bij de start en terugkomst staat er een Barista-koffiekar klaar voor een kop koffie of thee.

 

Nieuwsbrief

Niets meer missen van onze verhalen over het Haagse Groen en de stadsnatuur? Meld je aan voor onze nieuwsbrief.

Aanmelden

 

 
Cookie-instellingen