Praat mee over opknapbeurt Marlot en Reigersbergen

12-09-2023

Den Haag is trots op zijn landgoederen, waar het groen en onze rijke geschiedenis samenkomen. Landgoederen zoals Marlot en Reigersbergen kunnen een opknapbeurt gebruiken. Denk en praat mee tijdens een speciale wandeling op 20 oktober. We horen graag wat anders of beter kan.

Door de diverse stormen is een achterstand ontstaan in het onderhoud van het mooie Marlot en Reigersbergen. Om de landgoederen op te knappen werkt de gemeente aan een nieuw plan waarin we afspraken maken over hoe we het groen verzorgen en onderhouden.

We kijken graag met bewoners en organisaties naar de manier waarop we de landgoederen beter kunnen inrichten, zoals de aanleg van wandelpaden, bankjes, informatieborden en prullenbakken. Maar ook kijken we naar het vergroten van de verscheidenheid aan planten en dieren in het gebied. Bovendien onderzoeken we hoe we de historie van het gebied goed zichtbaar kunnen houden. 

Wandel mee op vrijdag 20 oktober
We hebben al veel gehoord over Marlot en Reigersbergen van experts, maar we gaan ook graag in gesprek met bewoners en organisaties die zich bij deze landgoederen betrokken voelen en misschien wel dagelijks van de landgoederen genieten.

Kom je regelmatig in een van deze landgoederen en wil je ons graag vertellen wat er anders of beter kan? Sluit dan aan bij de wandeling op vrijdag 20 oktober om 10.00 uur.

Bij de wandeling zijn verschillende experts van het projectteam aanwezig namelijk: 

Historisch expert 
Bos expert 
Beleidsmedewerker grote groengebieden 
Stadsecoloog 
Groenbeheerder 

Hoe meld ik me voor de wandeling aan?
Je kunt je hier aanmelden: Uitnodiging rondwandeling landgoed Marlot en Reigersbergen 20 oktober 2023


Tijd: 10.00 uur
Verzamelen: Entree van landgoed Marlot, ter hoogte van de Bezuidenhoutseweg nummer 452.
Bij de start en terugkomst staat er een Barista koffiekar klaar voor een kop koffie of thee.

 

Nieuwsbrief

Niets meer missen van onze verhalen over het Haagse Groen en de stadsnatuur? Meld je aan voor onze nieuwsbrief.

Aanmelden

 

 
Cookie-instellingen