Doe mee aan onderzoek: hoe ervaar jij jouw bezoek aan Hollandse Duinen?

21-09-2022

Genieten van de natuur en deze beschermen. Gaat dat samen? Zeker wel. Maar dan is het goed te weten hoe de natuur in het Nationaal Park Hollandse Duinen wordt gebruikt. Waar gaan bezoekers graag heen? Welke activiteiten ondernemen ze? Waar hebben ze behoefte aan? Die vragen kun jij beantwoorden!

Den Haag ligt midden in het Nationaal Park Hollandse Duinen. Een uniek gebied langs de kust van Zuid-Holland, waar natuurgebieden, landgoederen, duinen, bollenvelden, veenweiden, dorpen en steden elkaar afwisselen. Met een beetje geluk zie je vossen, reeën en zeehonden. En dat in het drukst bevolkte gebied van Nederland.

Zeker in coronatijd werd duidelijk dat de bossen, duinen, parken en landgoederen van onschatbare waarde zijn. Mensen trokken er massaal op uit. Al die natuurliefhebbers, wandelaars, fietsers en andere bezoekers zorgden ook voor druk op de natuur. Zo gingen bezoekers geregeld van de paden af.

Onderzoek naar jouw ervaring
Hoe kunnen we met z’n allen van onze natuur blijven genieten en het toch beschermen? Die vraag is de basis voor een bewonersonderzoek van provincie Zuid-Holland en het Nationaal Park. Zo willen zij graag weten hoe je een bezoek aan het Nationaal Park ervaart. Jouw mening is belangrijk omdat dit een beeld schept van hoe inwoners gebruik maken van het Nationaal Park.

Vul de online vragenlijst in en maak kans op mooie prijzen
Het onderzoek loopt tot en met zondag 2 oktober. Het invullen van de enquête duurt ongeveer 15 minuten en de gegevens worden anoniem verwerkt. Je maakt kans op mooie prijzen als je je e-mailadres achterlaat. Onder de invullers worden prijzen verloot zoals toegangskaarten voor Duinrell, gratis deelname aan een excursie naar keuze en een consumptie in een van de restaurants in het nationaal park.

Ga naar online vragenlijst

Maak kennis met het Nationaal Park en doe mee aan wandelingen of excursies
Tijdens de Week van het Nationaal Park Hollandse Duinen kun je meedoen allerlei excursies en wandelingen in het gebied. Je kunt op pad met onze boswachters in het Westduinpark of de Zandmotor. Maar je kunt ook andere delen van het Nationaal Park ontdekken van zaterdag 24 september tot en met zondag 2 oktober. Kijk hier voor het volledige programma.

 

Nieuwsbrief

Niets meer missen van onze verhalen over het Haagse Groen en de stadsnatuur? Meld je aan voor onze nieuwsbrief.

Aanmelden

 

 
Cookie-instellingen