Gezocht: groene voorlezers voor Gi-Ga-Groen Kinderboekenweek

18-08-2022

Heb jij een 'groen' beroep? Vind je het leuk om hierover te vertellen? En kun je goed voorlezen? Dan is de afdeling Milieueducatie (NME) op zoek naar jou! Het thema van de Kinderboekenweek (5 t/m 16 oktober) is Gi-Ga-Groen en NME heeft een pakket lees- en leermomenten over groen voor basisscholen.

NME van gemeente Den Haag biedt Haagse basisscholen tijdens de Kinderboekenweek een pakket vol inspirerende lees- en leermomenten over groen en stadsnatuur. Zo kunnen scholen tijdens de Kinderboekenweek iemand met een groen beroep uitnodigen in de klas, die een – door de school - geselecteerd verhaal komt voorlezen en daarnaast iets vertelt over zijn of haar beroep.

Ben je boswachter, groenbeheerder, hovenier, strandwacht, weerman of heb je een andere natuurgerelateerd beroep? En lijkt het je leuk om basisschoolgroepen voor te lezen en (op kindniveau) te vertellen over jouw vak? Dan zijn we op zoek naar jou! Omdat Den Haag 166 basisscholen heeft, zoeken we héél veel mensen! Help jij ook mee?

Het is niet alleen leuk om te doen, je draagt bovendien bij aan een stukje bewustwording bij kinderen en jongeren over hoe belangrijk ons groen is, en hoe belangrijk jouw werk daarin is. Milieueducatie organiseert alles rondom het moment: het werven van scholen, de voorbereiding en de locatie. Het enige wat jij hoeft te doen is: één of meerdere dagdelen beschikbaar zijn tijdens de Kinderboekenweek van 5 tot en met 16 oktober.

Zo geef je je op!
Stuur een e-mail met je gegevens en jouw groene beroep naar GiGaGroenevoorlezers@denhaag.nl.
Aanmelden kan tot uiterlijk 17 september. Meedoen is op vrijwillige basis.

We zien je graag! Tot dan!

 

 

 

Nieuwsbrief

Niets meer missen van onze verhalen over het Haagse Groen en de stadsnatuur? Meld je aan voor onze nieuwsbrief.

Aanmelden

 

 
Cookie-instellingen