1.000 bloembakken kleuren de stad

19-07-2022

Wat staan de bloemen er in Den Haag mooi bij! Ons Groenbedrijf heeft van Laak tot Loosduinen, van Centrum tot Segbroek, bijna 1.000 bloembakken opgehangen en neergezet. De bloemen n de stad blijven zo lang mogelijk staan om ervan te kunnen genieten. Bij extreme hitte krijgen ze een extra slok water.

De medewerkers van het Groenbedrijf knallen uit elkaar van trots. “We hebben misschien wel het leukste werk dat er is. Wat is er nu mooier dan onze stad met kleurrijke bloemen te versieren!”, zegt Mirjam Gielisse vanuit het Groencentrum (zie hoofdfoto).

In de kas aan de Kwekerijweg zijn medewerkers al vanaf maart bezig met het opmaken van de bakken. Eerst vullen ze de hanging baskets die al vanaf Koningsdag aan lantaarnpalen hangen. Daarna zijn ze met de rest van de bloembakken aan de slag gegaan.

Op de Hofvijver zijn voor Veteranendag bakken met witte anjers neergezet. De bloemen staan symbool voor de veteranen in Nederland.


Witte anjers
Zo is de Hofvijver speciaal voor Veteranendag aangekleed met ronde en vierkante bakken met witte anjers, die symbool staan voor de veteranen in Nederland. En worden reizigers bij station Hollands Spoor verwelkomd door een laan van roze en rode Oostenrijkse geraniums.

Reizigers bij station Hollands Spoor worden verwelkomd door een laan van roze en rode Oostenrijkse geraniums.


In de circa 140 ronde schalen in Centrum, Loosduinen, Scheveningen en Segbroek staat rood, roze of geel Indisch riet als hoofdplant met een variatie van eenjarige bontgekleurde bloemen. In de 400 hanging baskets, zoals op Noordeinde en de Stationsbuurt, staan petunia-achtige planten en geraniums.

Brugbakken op Zieken in de binnenstad.


Indisch Riet
Op het Loosduinse Hoofdplein staan 12 rechthoekige bakken (zogenaamde hannovers) met Indisch riet, geraniums en een variatie van bloemen. In de 300 brugbakken op onder andere de Bierkade, Brouwersgracht en Zieken, staan witblauwe petunia’s. “Ook zijn er sinds kort 50 piramides in Laak die we met veel aandacht verzorgen”, zegt Mirjam.

De bloembakken blijven tot oktober staan.


Extra slok
De bloembakken blijven tot oktober staan. Het Groenbedrijf rijdt de hele zomer vaste routes om de bloemen water te geven. Bij extreme hitte rijden ze een extra rondje voor een extra slok.

Lees ook:
Lentebakken met narcis prinses Amalia sieren binnenstad
Van kas naar paleis: oranje tulpen voor jarige Máxima in 2021 

 

Nieuwsbrief

Niets meer missen van onze verhalen over het Haagse Groen en de stadsnatuur? Meld je aan voor onze nieuwsbrief.

Aanmelden

 

 
Cookie-instellingen