Alle vrijwilligers in het Haagse groen: bedankt!

09-11-2021

Honderden vrijwilligers in het hele land hebben tijdens de landelijke Natuurwerkdagen hard gewerkt in natuurgebieden, bossen en parken. Ook in Den Haag staken in het weekeinde van 6 en 7 november weer veel vrijwilligers hun handen uit de mouwen.

In Den Haag werd in Landgoed Ockenburgh, het Westduinpark en de Scheveningse Bosjes in het groen gewerkt. In de Scheveningse Bosjes is een natuurwerkgroep actief die ook nog werd geholpen door een aantal andere vrijwilligers. Hun doel is om de biodiversiteit in de Scheveningse Bosjes een ‘boost’ te geven.

Kwetsbare natuur
Derk Hazekamp van de natuurwerkgroep vertelt over hun werk: “We hebben esdoorn-‘opschot’ weggehaald. Esdoorns zijn snelle groeiers en daardoor krijgen andere planten niet altijd de ruimte om te groeien. Het hout van de esdoorn hebben we verwerkt in ‘takkenrillen’ die kwetsbare natuur afschermt van bezoekers en ook een beschermplek zijn voor vogels en kleine zoogdieren.”

Hij vervolgt: “En we hebben nieuwe struiken geplant zoals de meidoorn, kardinaalsmuts en rozen. Ook op de hoek van de Haringkade en de Duinweg zijn nieuwe struiken en stinzenbollen geplant. Hierdoor wordt de natuur minder eentonig en dat trekt weer andere soorten insecten en vogels aan.”

In de Scheveningse Bosjes is een natuurwerkgroep actief die ook nog werd geholpen door een aantal andere vrijwilligers.


Albert-Jan van de Scheur, beleidsmedewerker grote groengebieden in Den Haag, is erg blij met alle hulp van de vrijwilligers. “Dankzij deze fantastische groep mensen blijft het groen in Den Haag mooi en gezond. Ik waardeer de grote betrokkenheid en het werk is heel nuttig, omdat op deze manier heel precies en kleinschalig beheer mogelijk is. Dus ook via deze weg wil ik de vrijwilligers enorm bedanken!”

Ook een keertje meedoen?
Vind je het leuk om ook eens mee te helpen in het groen? Graag! In de Scheveningse Bosjes is een natuurwerkgroep actief die heel regelmatig aan de slag gaat met allerhande klussen. Aanmelden kan via een e-mail aan christien@stemfoort.nl

Ook in het Westduinpark is een natuurwerkgroep actief. Lijkt het je leuk om een handje mee te helpen in onze duinen? Aanmelden kan via groenbeleid@denhaag.nl

 

Nieuwsbrief

Niets meer missen van onze verhalen over het Haagse Groen en de stadsnatuur? Meld je aan voor onze nieuwsbrief.

Aanmelden

 

 
Cookie-instellingen