Takkenroute! Zo kom je makkelijk (en gratis!) van snoeihout af

28-09-2021

Heb je hard in de tuin gewerkt en flink gesnoeid? Dan maken we het je makkelijk. Het is weer tijd voor de Haagse takkenroute. Van 4 oktober tot en met 12 november 2021 haalt de gemeente gratis snoeihout en takken op. Je hoeft daar maar een ding voor te doen: een afspraak met ons maken.

Je kunt een afspraak maken via de pagina Grofvuil of tuinafval laten ophalen of via het Klantcontactcentrum van de gemeente. Of via dit formulier

Hoe bied ik het snoeihout en takken aan?

  • Bind het snoeihout samen. Maak het pakket niet langer dan 1,2 meter.

  • Boomstammen en takken mogen maximaal een doorsnede van 20 centimeter hebben.

  • Bied het snoeihout voor 7.45 uur aan langs de weg op de dag van jouw afspraak.

Waarom moet ik snoeihout en takken apart aanbieden?
Van tuinafval wordt compost gemaakt. Deze compost wordt gebruikt voor tuinen en parken. Door het tuinafval apart aan te bieden, werk je mee aan een beter milieu. Het hele jaar door kun je snoeiafval ook als grofvuil aanbieden. Maar dan bied je het aan als ‘brandbare materialen’. De takken worden dan verbrand. Alleen van het snoeihout van de Haagse takkenroute maakt de gemeente compost. De takkenroute is er 2 keer per jaar, in het voorjaar en in het najaar.

Wat doe ik met klein snoeiafval en bladeren?
Klein snoeiafval en bladeren kun je in de gft-container (kliko) doen. Heb je veel afval en/of help je mee met het opruimen van bladeren op straat? Vraag dan een tweede gft- container aan via de pagina Minicontainer (kliko) aanvragen of teruggeven. Hier vind je ook de voorwaarden voor deze extra gft-container. 

Hoe verzet of zeg ik een afspraak af?
Een afspraak kun je uiterlijk 1 dag van tevoren verzetten of afzeggen. Bel hiervoor voor 10.00 uur met 14 070. Afzeggen op de dag van de afspraak kan niet. De chauffeurs zijn dan al onderweg.

Meer informatie?
Kijk voor meer informatie op de pagina Afval.
 

 

Nieuwsbrief

Niets meer missen van onze verhalen over het Haagse Groen en de stadsnatuur? Meld je aan voor onze nieuwsbrief.

Aanmelden

 

 
Cookie-instellingen