Toewijding van vrijwilligers bij zorg voor rozen

28-06-2021

Rozen… wie houdt er niet van? De mooiste plek in Den Haag waar je rozen in vele kleuren en soorten kan bekijken is het Rosarium in het Westbroekpark. De rozen staan er zo mooi bij dankzij de toewijding van deze vrijwilligers. Bezoek het Rosarium en stem op jouw favoriete roos!

Er zit enorm veel werk en liefde in het verzorgen van de rozen in het rosarium. Een groep vrijwilligers verzorgt al jarenlang de rozen in het Rosarium, samen met de hoveniers van ons Groenbedrijf. Zoals voormalig eerste hovenier Ed. "De rozen en de perken hebben veel aandacht nodig. Het draait hier nog echt om het klassieke hovenierswerk", zegt Ed trots. Hij werkte 30 jaar in de rozentuin.

De hulp van de groep van vijften vrijwilligers is zeer welkom. Dat werk begint al in het vroege voorjaar: snoeien, mesten, onkruid wieden… De vrijwilligers zijn er elke week een aantal uur zoet mee. “Dankzij hun toewijding en liefde voor de rozen staat het Rosarium er weer prachtig bij dit jaar!", zegt Hilbert Bredemeijer (wethouder groen) tijdens zijn bezoek aan het Rosarium in 2021. Als dank kregen de vrijwilligers een toepasselijk cadeau: een boeket rozen. 

Een boeket rozen voor de vrijwilligers voor hun toewijding en liefde voor de rozen. 
Cookie-instellingen