FILMPJE! Van kas naar paleis: oranje tulpen voor jarige Máxima

13-05-2021

Speciaal voor de 50ste verjaardag van koningin Máxima op 17 mei heeft het Haagse Groenbedrijf bloembakken vol oranje tulpen neergezet voor Paleis Noordeinde. Het Haagse Groen volgt de tulpen van kas naar paleis. We lopen een ochtend mee met Mirjam Gielisse van het Groenbedrijf.

Medewerkers zetten de oranje tulpen mooi neer in de teakhouten bakken. Zodra de bloembakken klaar zijn, worden ze op de truck geladen. "Daar gaan ze... van onze kas naar het paleis in het centrum van de stad”, zegt Mirjam.

Nog geen tien minuten later komen de bloembakken aan bij Paleis Noordeinde. Daar worden ze voorzichtig van de vrachtwagen gehaald. Een heftruck rijdt de bakken naar de juiste plaats voor het paleis. “Kijk eens hoe mooi! Oranje tulpen voor de jarige Máxima. Maar natuurlijk kunnen alle Hagenaars ervan genieten. We fleuren Den Haag op voor alle inwoners. Geniet van de lente!”

Bekijk hier het filmpje van kas naar paleis:

Wist je dat…

  • …De tulpen Triple-A heten? Dat is puur toeval, maar wel een grappig detail aangezien de namen van de drie dochters van Máxima en koning Willem-Alexander met de letter A beginnen.
  • …Er in het hele centrum lentebakken staan met de bijzondere narcis prinses Amalia
  • ...Het Groenbedrijf al sinds 1907 bestaat?
  • ...Al het groen van de gemeente goed wordt onderhouden in de stad? Meer weten? Kijk dan eens op de website van gemeente Den Haag.

Lees ook:
Start plantseizoen: 1.500 mooie nieuwe bomen voor de stad
Palmbomen krijgen knipbeurt in de winter (zij wél in coronatijd)
Aan de bak in onze bossen: Zó blijven ze gezond en gevarieerd 

 

Nieuwsbrief

Niets meer missen van onze verhalen over het Haagse Groen en de stadsnatuur? Meld je aan voor onze nieuwsbrief.

Aanmelden

 

 
Cookie-instellingen