Veelgestelde vragen over bomenactie Bomen voor Den Haag

25-02-2021

Er is al veel belangstelling voor het uitdelen van bomen in Den Haag. Daar zijn we heel blij mee! Want samen gaan we voor meer blad voor de stad! Het uitdelen van de bomen begint dit najaar. Hier alvast de antwoorden op veelgestelde vragen over de actie Bomen voor Den Haag.

Wanneer start de actie?
We starten dit najaar met het uitdelen bomen. Deze zomer delen we informatie over de actie Bomen voor Den Haag en waar je je kunt aanmelden voor een gratis boom.

Kan ik me al aanmelden voor een boom?
U kunt zich nu nog niet aanmelden. We starten dit najaar met het uitdelen van bomen. Om op de hoogte te blijven van de bomenactie kun je je aanmelden voor onze nieuwsbrief. 

 

Nieuwsbrief

Via de nieuwsbrief blijf je op de hoogte van al het nieuws rondom het Haagse Groen.

Aanmelden

 

 


Waarom deelt de gemeente bomen uit?
Bomen maken Den Haag mooi, gezond en prettig om in te wonen. In de toekomst worden bomen in de stad steeds belangrijker. Want de openbare ruimte wordt schaarser, er komen steeds meer mensen bij en het klimaat verandert. De stad bestaat voor ongeveer de helft uit particuliere grond. Dat zijn de voor- en achtertuinen van bewoners, binnentuinen van appartementen, tuinen bij bedrijven, sportparken et cetera. We roepen bewoners, scholen en andere organisaties dan ook op om samen met ons te werken aan een groenere stad en bomen te planten.

Hoeveel bomen deelt de gemeente uit?
In 2021 en in 2022 worden jaarlijks 1.000 bomen beschikbaar gesteld. Hierna bekijken we de mogelijkheden voor een verlenging van deze actie.

Welke soorten bomen worden er uitgedeeld?
Welke bomen we precies gaan uitdelen bekijken we samen met het Groenbedrijf Den Haag. We denken in ieder geval aan soorten die goed zijn voor de natuur zoals appel- en perenbomen, vogelkers en de kornoelje. Maar we willen ook bewoners nog vragen om ideeën! Daar komen we snel op terug. Houd dus deze website in de gaten of abonneer je op de nieuwsbrief.

Is er een alternatief voor mensen met een balkon of dakterras?
We werken de ‘spelregels’ voor de aanvraag van een gratis boom nog verder uit. Zodra hier meer bekend over is, melden wij dat op deze website.

Ik woon in een huurhuis van een woningcorporatie en wil graag een boom in onze binnentuin aanvragen. Kan dat?
We werken de ‘spelregels’ voor de aanvraag van een gratis boom nog verder uit. Zodra hier meer bekend over is, melden wij dat op deze website.

Lees ook:
Den Haag wil meer ‘blad voor de stad’ en deelt in najaar bomen uit

 

Nieuwsbrief

Via de nieuwsbrief blijf je op de hoogte van al het nieuws rondom het Haagse Groen.

Aanmelden

 

 
Cookie-instellingen