Het hout van de populier krijgt een tweede leven

27-02-2020

Schaakstukken, een basgitaar, houten beelden of een krukje. Zomaar een greep uit de Haagse creaties die al zijn gemaakt van populierenhout uit onze stad. Wij vinden het belangrijk dat het Haagse populierenhout een tweede leven krijgt en daarom stellen we hout beschikbaar voor bewoners met een leuk of creatief idee.

Heb je ook zo'n creatief idee voor populierenhout? In het najaar organiseren de aannemers en de gemeente een nieuwe open dag. Vul jouw gegevens in op het contactformulier op www.populierendenhaag.nl en ontvang een uitnodiging voor een open dag in het najaar. Helaas kunnen we de open dag niet eerder organiseren omdat het werk stil ligt vanwege het broedseizoen dat start op 15 maart en eindigt 15 juli. Tijdens die periode mogen er geen bomen gekapt worden.

Kunstwerk gemaakt van populierenhout

Waarom dit initiatief?

De gemeente Den Haag is helaas genoodzaakt om populieren te kappen omdat de bomen onveilig zijn. Voor iedere populier die we weghalen, wordt een nieuwe boom terug geplant. Maar we vinden het ook belangrijk dat een deel van het Haagse populierenhout een tweede leven krijgt en daarom stellen we het hout beschikbaar voor bewoners met een leuk of creatief idee.

De populier: een snelle groeier
De populier is een snel groeiende boom maar door deze eigenschap worden de takken erg groot en het hout van de boom slap. In het verleden zijn er al een paar ernstige ongelukken gebeurt doordat er takken op voorbijgangers of op auto’s vielen.  Meer informatie over het vervangen van populieren vind je www.denhaag.nl/populieren

Cookie-instellingen