Nationale Boomfeestdag: feest voor Haagse bomen

12-03-2019

Bomen zijn onmisbaar in onze natuur, daar staan we niet iedere dag bij stil. Maar vandaag wel. Op de Nationale Boomfeestdag hebben alle bomen een beetje feest. En dat vieren wij! Ook in Den Haag.

Elke tweede woensdag in maart viert Nederland het bestaan van de boom. Dit jaar is alweer de 63e Boomfeestdag. Er komen nieuwe bomen bij en we vieren dat alle andere bomen weer een jaartje ouder worden.
In dit filmpje zie  je hoe we de Boomfeestdag in Den Haag vieren:

 

“Bomen vormen ons groene kapitaal, dus daar moeten we zuinig op zijn”

Dit jaar planten ruim 50 leerlingen van basisschool De Startbaan samen met wethouder Richard de Mos acht iepen op het grasveld aan het Bӧttgerwater. 
Richard de Mos: “We bouwen aan een mooie, groene stad waarop de inwoners trots zijn. Bomen vormen ons groene kapitaal, dus daar moeten we zuinig op zijn. Niet voor niets planten we deze collegeperiode fors meer bomen in de stad.” 

Om kinderen meer te leren over bomen en natuur, heeft onze afdeling natuur-en milieu educatie leuke lespakketten. Bij de bomen die ze morgen planten, leggen ze een wenshoutje waarmee ze de bomen het allerbeste wensen. “Het ga je goed, boom!” 

 

Richard de Mos plant mee op BoomfeestdagMeer weten? Kijk dan eens op www.boomfeestdag,nl

Wist je dat:

•    ....Den Haag in totaal 116.500 straatbomen heeft. Dit zijn de bomen die langs de kant van de weg staan. Met de bomen in bossen, parken, tuinen en op de landgoederen hebben we er nog veel meer
 
•    ....de oudste boom in onze stad ruim 400 jaar oud is? Dit is een moerbeiboom in een tuin op het Noordeinde. In het Heilig Geesthofje staat een oude perenboom uit 1616 en de oudste linden op het Lange Voorhout zijn uit het jaar 1712
 
•    ....de dikste boom de Couperus beuk is? Deze rode beuk waaronder Louis Couperus nog heeft geschreven staat in een tuin op het Noordeinde en heeft een omtrek van 6 meter! Op Landgoed Ockenburg staat een linde met dezelfde omtrek
 

Cookie-instellingen