Droogte van de afgelopen zomer

24-09-2018

Deze zomer was de warmste en droogste zomer die ooit is gemeten. Begin juli was de bodem in Den Haag al zo droog dat niet alleen de jonge bomen extra water nodig hadden maar ook de bomen die er al een paar jaar stonden.

Water, water, water!
Zo hadden de 300 esdoorns die we in 2016 plantten aan de Nieuwe Parklaan of de meer dan 100 esdoorns die in 2014 zijn geplant aan de Groot Hertoginnelaan het erg zwaar. Deze jonge bomen zagen er heel slecht uit en lieten grotendeels hun blad vallen. Onze  hoveniers hebben toen alles in het werk gesteld om ook die bomen water te geven. Toen er geen extra waterwagens meer te huren waren, zijn de mannen in ploegendienst aan de slag gegaan om ‘hun’ bomen te behoeden voor een voortijdig einde. Een handje geholpen door enthousiaste Hagenaars die zelf aan de slag gingen en de twee fikse regenbuien in augustus lijkt de schade nu mee te vallen.

We kunnen de definitieve balans pas opmaken na het komend voorjaar als de bladeren weer aan de bomen behoren te komen. Toch zijn eerste voortekenen goed! Dit is bijvoorbeeld te zien aan de hoeveelheid nieuwe bladeren die weer zijn uitgegroeid.

Voor alle Hagenaars en hoveniers die onze bomen door deze zware zomer hebben geholpen: BEDANKT!

Cookie-instellingen