Extra water voor jonge bomen in de knel

12-07-2018

De natuur zucht onder de droogte van de laatste tijd. Vooral bomen die net geplant zijn en ander jong groen dat nog niet de kans heeft gehad om goed diep te wortelen, hebben het zwaar!

De gemeente geeft normaal gesproken vooral de bomen die het voorgaande jaar geplant zijn, extra water in de zomer (deze zijn  te herkennen aan de oranje paal zie voor meer info https://www.hethaagsegroen.nl/groen+werk/1046247.aspx).

De laatste weken is er geen druppel regen gevallen. Deze droogte is uitzonderlijk! Dus de waterwagens rukken nu ook uit voor de bomen die drie of vier jaar geleden geplant zijn en die nu op een aantal plekken in de knel dreigen te komen. Een van die plekken is de Groot Hertoginnelaan waar de bomen het behoorlijk zwaar hebben. Gisteravond heeft het eerste deel van de bomen aan deze laan al water gekregen en vanavond volgt het tweede deel . En morgen komt de waterwagen nog een keer langs. Ook op veel andere plekken in Den Haag zijn onze waterwagens al uitgerukt om groepen jonge bomen of plantsoenen water te geven; van de Veenweg in Leidschenveen tot het Copernicusplein in Segbroek.

Pak ook zelf een emmertje!
Heeft u een boom in de straat staan die het een beetje moeilijk heeft? Geef  ‘m dan vooral een flinke slok water, een paar emmers kan een jonge boom zeker wel gebruiken. We moeten natuurlijk zuinig doen met ons kraanwater, dus haal bij voorkeur wat water uit een sloot!

Cookie-instellingen