Landelijke compostdag: Pak mee die zak!

23-03-2023

Koffieprut, appelschillen of uitgebloeide tulpen. Een groot van ons afval is groente-, fruit- en tuinafval. Daar wordt uiteindelijk compost van gemaakt. Bij de 10 stadsboerderijen en een educatieve tuin kun je zaterdag 25 maart gratis zo'n zak compost ophalen tijdens de landelijke compostdag.

Moestuinen hebben behoefte aan compost. Het kan de opbrengst van de tuin vergroten. Compost geeft namelijk voedingstoffen voor de planten en zorgt voor een gezondere bodem. Dankzij compost kan de boden meer water vasthouden. Je kunt zelf compost maken, maar dat lukt niet iedereen. Haal daarom een gratis zak op. 

Cadeautje
In verschillende wijken haalt de gemeente het gft-afval op. In dat afval zitten belangrijke voedingsstoffen in voor planten. Door gft-afval te scheiden van het restafval kan er compost van worden gemaakt. Dan is het te gebruiken om de grond in parken en tuinen te verbeteren.

Op de Landelijke Compostdag wordt de compost dus eigenlijk teruggegeven aan de bewoners. Een bedankje voor de inwoners die hun groente-, fruit- en tuinafval scheiden.

Op is op
Je kunt zaterdag 25 maart tussen 10.00 en 14.00 uur één zak compost ophalen bij één van de tien stadsboerderijen. Ook bij de educatieve tuin aan de Kornoeljestraat 117 kun je compost ophalen. Kom snel, want op is op.

Op een aantal stadsboerderijen zijn tijdens de compostdag ook kleine groene 'compostlab' activiteiten:

Landzigt, 10.00 – 15.30 uur
Molenweide, 10.00 - 14.00 uur
Op den Dijk, 10.00 – 15.30 uur
Herweijerhoeve, 10.00 – 15.30 uur

 

Nieuwsbrief

Niets meer missen van onze verhalen over het Haagse Groen en de stadsnatuur? Meld je aan voor onze nieuwsbrief.

Aanmelden

 

 
Cookie-instellingen