Eten van eigen oogst? Huur een moestuin van de gemeente!

01-12-2022

Met liefde je eigen groenten kweken, onkruid wieden, water geven. De natuur is mooi: je stopt een zaadje in de grond en na een paar weken komt een courgette, pastinaak of pompoen tevoorschijn. Wil je dit ook? De inschrijving van de buurttuinen is per 1 december weer geopend.

Heb je groene vingers? Doe je in jouw vrije tijd niets liever dan een beetje wroeten in de aarde? Of heb je juist helemaal geen groene vingers maar wil je het tuinieren juist een keer uitproberen? En van eigen oogst gaan eten?

Van 1 tot en met 31 december kun je je inschrijven voor de huur van een gemeentetuintje voor het seizoen 2023. De tuinen zijn vijftien vierkante meter groot. De twaalf locaties van de gemeentetuinen liggen door heel Den Haag en zijn razend populair, dus wees er snel bij.

Rustpunt in de week
De een kweekt graag eigen groenten, de ander vindt in de gemeentetuin een rustpunt in een druk leven. Zo verbouwt Esther al jaren met haar kinderen groenten en bloemen. Ze is altijd buiten te vinden. Ze wil graag weten wat ze eet. Bij eigen kweek weet ze dat ze onbespoten zijn.

Ook Frans huurt elk jaar een tuin. Tuinieren is zijn hobby; thuis heeft hij een balkon. Lekker fysiek bezig zijn in de buitenlucht is een manier om zich te ontspannen. Zijn tuintje bestaat vaak uit een mix van groente en veldbloemen.

Tuinieren kost tijd
Wat de reden ook is, de tuinen vragen zeker vier uur onderhoud per week. Denk aan onkruid wieden, netten zetten, opbinden, watergeven en oogsten. Je bent verplicht om de tuin netjes bij te houden.

Hoe schrijf ik me in?
Inschrijven kan via de website van de gemeente Den Haag. 
Ook is hier meer informatie te vinden over de regels over het loten en tuinieren. De inschrijving sluit op 31 december. De kosten voor het huren van een tuin zijn € 38 voor het seizoen 2023. 

Lees ook:
Hoe maak ik een moestuin?
Eetbaar groen in het plantsoen: leuk, lekker en lokaal

 

Nieuwsbrief

Niets meer missen van onze verhalen over het Haagse Groen en de stadsnatuur? Meld je aan voor onze nieuwsbrief.

Aanmelden

 

 
Cookie-instellingen