Ga toch het dak op! Aan de slag met een groene daken

07-07-2022

Wil je een groen dak maar weet je niet goed hoe je dit moet aanpakken? Bij de actie ‘Samen aan de slag met een groen dak’ kunnen bewoners van zes Haagse wijken gratis begeleiding krijgen bij de aanleg ervan. Een groen dak zorgt voor meer koelte en meer natuur in de stad. Doe je ook mee?

Een groen dak geeft koelte in huis en de omgeving (soms wel met 5 graden!), houdt het regenwater langer vast en dempt geluid. Misschien wel het belangrijkste is dat de planten zorgen voor meer mooie natuur in de stad. Op sommige daken worden alleen sedumsoorten gelegd, op andere daken gaan straks allerlei soorten planten groeien. In een paar wijken wordt het groene dak ook gecombineerd met zonnepanelen.

Misschien wel het belangrijkste van een groen dak is dat de planten zorgen voor meer natuur in de stad.


Gratis begeleiding bij de aanleg
Bewoners van de wijken Belgisch Park, Bezuidenhout, Bomen- en Bloemenbuurt, Regentessekwartier, Valkenboskwartier en Loosduinen krijgen gratis begeleiding bij de aanleg van een dak dat begroeid is met planten. Zij worden begeleid door Green2live en Rooftop Revolution waarmee de gemeente samenwerkt.

Door samen met buren aan de slag te gaan ontstaan er sneller grote groene oppervlaktes in de stad. Daarnaast is het voordeliger in de prijs om het samen te doen en is het nog leuker ook. De kosten van de aanleg van de beplanting betaal jezelf. De begeleiding is gratis en bestaat uit:

  • een groepje geïnteresseerde buren bijeen brengen;
  • technisch advies over de aanleg van planten op uw dak;
  • begeleiding bij het opvragen en beoordelen van offertes van uitvoerders;
  • hulp bij het aanvragen van de subsidie Groene Daken.
Door met buren aan de slag te gaan ontstaan er sneller grote groene oppervlaktes in de stad. 


Aan de slag in het Regentessekwartier
Afgelopen weekend gingen de eerste bewoners aan de slag op hun dak in het Regentessekwartier. Sommigen legden het groen zelf aan, anderen schakelden de hulp in van een dakhovenier. Woon je in het Regentessekwartier en wil je nog meedoen? Sluit je dan aan bij de actie in het (naastgelegen) Valkenboskwartier.

Aan de slag in de overige wijken
In de andere wijken waar bewoners meedoen aan de actie zijn de voorbereidingen in volle gang. In de meeste wijken is al een online informatieavond geweest, maar is het nog wel mogelijk om in te schrijven. Neem contact op met de organisatie via onderstaande links en schrijf je snel in!

Schrijf je in!

  • In Belgisch Park kun je je nog aanmelden tot en met 17 juli.
  • In Bezuidenhout kun je je nog aanmelden tot en met 17 juli.
  • In de Bomen- en Bloemenbuurt kun je je  aanmelden tot en met 27 juli.
  • In het Valkenboskwartier kun je je zich aanmelden tot en met 15 augustus.
  • In Loosduinen is er op 23 augustus een online informatieavond. Je kunt je tot en met 28 augustus aanmelden voor de actie in Loosduinen.

Meer weten?
Wil je meer weten over een duurzame stad met schone energie? En hoe jij kunt meedoen met jouw woning, bedrijf, wijk, sportclub of school? Kijk op de website Duurzame stad Den Haag en doe er inspiratie op.

 


Lees ook: 
The Fat Mermaid: 'Het groene dak ziet er tof uit vanaf de boulevard'
Het dak van de maand maart: Liselore Stuut uit het Statenkwartier 
Binck Eiland: Een daktuin voor jong en oud

 

Nieuwsbrief

Niets meer missen van onze verhalen over het Haagse Groen en de stadsnatuur? Meld je aan voor onze nieuwsbrief.

Aanmelden

 

 
Cookie-instellingen