Ontdek wat je kunt eten van Haagse bodem (en zee). Fiets mee!

09-09-2021

Wat heb jij vanmorgen gegeten? Waar komt het vandaan? Wie heeft het gemaakt? Allemaal vragen waar je niet iedere dag bij stil staat. Maar wist je dat je best veel eten en drinken van Haagse bodem (en zee) kunt krijgen? Ontdek het tijdens onze fietstocht op zondag 19 september.

De collega’s van Stadslandbouw Den Haag organiseren samen met Haags voedselplatform ‘Ons Eten’ op zondag 19 september vier fietstochten langs verschillende ‘voedselthema’s’ in onze stad. De tocht is gratis en op je eigen fiets. 

Je komt langs plekken in en rond de stad waar eten wordt verbouwd, verhandeld of bewerkt. Langs bewust ondernemende Haagse horeca, producenten in en rond de stad, langs initiatieven, buurttuinen en locaties met een interessante geschiedenis! En natuurlijk valt er genoeg te proeven. 

Fiets mee en kies uit een van onze vier themaroutes:

Route 1: Groente-route uit Den Haag (13 km)  IS HELAAS AL VOL

Start 10.30 en eindigt rond 16.00  uur
Verleden, heden en toekomst van de groentes op ons bord. Waar komen de groentes op jouw bord vandaan? In deze route rijden we van de Grote Markt, Dagelijkse Groenmarkt via het Voedsellokaal van Lekkernassuh naar de Mient. Van daar rijden we langs de CSA van Pluk, een klein stukje het Westland en we eindigen bij de Groene Matties waar mensen samen groentes telen in hun wijk.

Route 2: Zee, vis & wier: Scheveningen- en kustroute (8 km) IS HELAAS AL VOL

start 14.00 en eindigt rond 17.00 uur 
De zee en rivieren zijn van oudsher een rijke bron van vis en schelpdieren. In deze route rijden we van de Grote markt, Riviervismarkt via Greens en een Circulaire voedselstraat, naar Seelab en de Scheveningse haven. Onderweg verkennen we wat je uit het water kan eten en horen we over de Noordzeeboerderij die zeewier kweekt en nemen we een kijkje in de vissershaven.

Route 3: Boter, kaas en eieren (15 km)

start 10.30 en eindigt rond 16.30 uur   
Op zoek naar de koeien in de wei, de kippen in de ren en wat we rechtstreeks van de boer kunnen eten. In deze lange route rijden we van de Grote Markt, Botermarkt en Lange Beestenmarkt via oa. een distributiecentrum op de Binckhorst, eitjes in Ypenburg naar Leidschendam waar we de koeien op boerderij Akkerlust begroeten en het indrukwekkende panorama platteland bezoeken op de Molenwei.

Route 4: Brood, bier en boeren (7 km)

start 10.30 en eindigt rond 15.30 uur
Waar wordt ons brood gebakken en van wat voor graan? Van Grote markt, Koorenhuis via diverse Haagse bier- en broodmakers naar het Zuiderpark waar we de verschillende verhalen horen over ons brood, graan en wat daar allemaal bij komt kijken.

Meld je snel aan!
Zin om mee te gaan de stad te ontdekken, doe dat hier.
Heb je alleen een vraag? Stuur dan een mail naar Stadslandbouw@denhaag.nl

Ben je niet in de gelegenheid om mee te fietsen? Kijk dan eens op dit kaartje! Er zijn zoveel leuke, duurzame voedselintiatieven in onze stad!

 

Lees ook:
Eetbaar groen uit het plantsoen: Leuk, lekker en lokaal
Eleman, Patricia en Jerney verbouwen eigen voedsel in de stad

 

Nieuwsbrief

Niets meer missen van onze verhalen over het Haagse Groen en de stadsnatuur? Meld je aan voor onze nieuwsbrief.

Aanmelden

 

 
Cookie-instellingen