Maak jouw buurt groener en mooier op Burendag!

26-08-2021

Wil jij jouw buurt mooier, gezelliger en groener maken? En doe je dat graag samen met anderen? Ga samen aan de slag op Burendag op zaterdag 25 september. Onze groene collega’s van Duurzaam Den Haag houden die dag acties in stad waarbij je, samen met je buren, tegels kan inleveren voor plantjes.

Leg op Burendag samen met straatgenoten geveltuinen langs huizen aan of maak boomtuintjes rondom bomen of vergroen buurtpleintjes met leuke planten. Hoe meer tegels plaatsmaken voor groen, hoe beter. Want groen draagt bij aan de biodiversiteit en zorgt ervoor dat we beter kunnen omgaan met een veranderend klimaat. Daarom: tegels eruit en planten erin!

16.000 tegels ‘gewipt’
Den Haag doet dit jaar, net als andere steden, mee het NK Tegelwippen waarbij we als stad de uitdaging zijn aangegaan om zoveel mogelijk ‘tegels te wippen’. Dit jaar hebben we onder meer dankzij mooie buurtacties, enthousiaste bewoners en schoolpleinen al ruim 16.000 tegels gewipt! Maar we willen nog meer groen in de stad zien.

Doe je ook mee?
Doe mee en zorg voor de Haagse overwinning op het NK Tegelwippen! Heb je minder dan 200 tegels? Lever je stenen in bij Zorgkwekerij Mens & Tuin in Moerwijk voor gratis planten. De kwekerij heeft een container staan waar je de tegels kan achterlaten en je direct biologisch gekweekte plantjes meekrijgt. Lees hier meer informatie over hoe dat in zijn werk gaat.

Meld jouw burenproject aan voor 11 september
Lever je meer dan 200 tegels in? Dan kunnen de collega’s van Duurzaam Den Haag jou op weg helpen. Meld jouw groenproject voor Burendag voor 11 september aan bij de projectleider van het NK Tegelwippen via operatiesteenbreek@denhaag.nl en dan gaan we samen aan de slag.

Natuurlijk kun je ook op alle andere dagen, buiten Burendag, altijd blijven vergroenen. Meld ook dan jouw actie aan. Tegel eruit, groen erin!

Lees ook:
NK Tegelwippen: Wip een tegel eruit en zet groen erin
Zij gingen je voor: 30.000 tegels gewipt en groen erin

 

Nieuwsbrief

Niets meer missen van onze verhalen over het Haagse Groen en de stadsnatuur? Meld je aan voor onze nieuwsbrief.

Aanmelden

 

 
Cookie-instellingen