We delen 1.000 bomen uit! Vraag jij ook een boom aan?

24-06-2021

Den Haag mag nog veel groener. Daarom plant gemeente Den Haag de komende jaren bomen bij en deelt 1.000 bomen uit aan bewoners. Help jij ook mee om onze stad nog groener en mooier te maken? Meld je van 24 juni tot en met 29 augustus aan voor een gratis boom.

Onze partner, Duurzaam Den Haag, organiseert het uitdelen van de bomen. De actie loopt van 24 juni tot en met 29 augustus. Daarna verwerkt Duurzaam Den Haag alle aanmeldingen en krijg je bericht van hen of jouw aanvraag is goedgekeurd. In het najaar wordt de boom bij jou thuis bezorgd.

Welke spelregels zijn er?
Er zijn een paar spelregels waar je bij jouw aanvraag rekening mee moet houden. Zo mogen bomen alleen op privéterrein geplant worden, dus in je eigen voor- of achtertuin, volkstuin of een gezamenlijke buurt- of binnentuin. Je kunt ook met meerdere bewoners een aanvraag doen. Ook is het belangrijk dat je wel echt ruimte in je tuin hebt om een boom te planten. Je kunt alle spelregels vinden op www.bomenvoordenhaag.nl

Hoe vraag ik een boom aan?
Ga naar de website www.bomenvoordenhaag.nl en vul het aanvraagformulier in.

Waarom delen we eigenlijk bomen uit?
Het uitdelen van 1.000 bomen past bij het nieuwe beleid voor stadsbomen dat in de gemeenteraad is vastgesteld. In de toekomst worden bomen in de stad steeds belangrijker. De openbare ruimte wordt schaarser, er komen steeds meer mensen bij en het klimaat verandert.

Bomen geven schaduw in de warmte, zuigen regenwater op, dragen bij aan de biodiversiteit en maken het leven in onze stad prettig. Daarom krijgen bomen ruimte om te groeien en planten we samen met bewoners, bedrijven en scholen de komende jaren extra bomen bij. Zo gaan we voor meer 'blad voor de stad’: hoe groter het bladerdak, des te groter de bijdrage van bomen aan de kwaliteit van leven in onze stad.

Is er aandacht voor wijken met weinig groen?
Iedereen mag een boom aanvragen. Graag! In wijken waar weinig groen is, zijn bomen het hardste nodig. Daarom brengen de collega’s van Duurzaam Den Haag de 1.000 bomenactie extra onder de aandacht in wijken als Transvaal, Laak of Schilderswijk, zodat deze delen van de stad ook profiteren van de voordelen van groen.

Familie Sjambar-Schmaal uit de Heesterbuurt plant een boom in de tuin.


Tip!
Plant een boom in je tuin om de geboorte van jouw (klein)zoon of -dochter te vieren. Zo groeien ze samen op in onze stad. Of je plant juist een boom ter nagedachtenis van dierbare die is overleden. Een boom brengt leven en kan een mooie herinnering zijn.


Lees ook:
Den Haag wil meer blad voor de stad
Veelgestelde vragen over de bomenactie
Nieuwe Cromvlietpark: Parel voor bewoners, wijk en het klimaat 
Strijd tegen de regen: hoe houden we droge voeten? 

 

Nieuwsbrief

Niets meer missen van onze verhalen over het Haagse Groen en de stadsnatuur? Meld je aan voor onze nieuwsbrief.

Aanmelden

 

 
Cookie-instellingen