Wil je een eigen tuin? Meld je dan nu aan!

29-11-2019

Wil jij heel graag je groene handen laten wapperen, maar heb je zelf geen tuin? Dan kun je er eentje huren! Zo kun je toch genieten van het tuinieren en je zelf verbouwde groenten en fruit. Chris Olthof uit de Vruchtenbuurt doet dit al jaren. En met veel plezier.

Van 15 maart tot 15 november kun je als inwoner van Den Haag een buurttuin huren op één van de schooltuincomplexen van de gemeente. Zo heb je een paar maanden een eigen stukje grond om zelf je groente en fruit te verbouwen of gewoon lekker te tuinieren.

,,Heerlijk om na het eten nog even de tuin in te gaan”

Hagenaar Chris Olthof (55 jaar) uit de Vruchtenbuurt huurt samen met zijn vrouw al tien jaar achter elkaar een tuintje op het schooltuinencomplex aan de Kornoeljestraat. Ook dit jaar gaat hij zich weer inschrijven.
Chris: ,,Wij wonen in een dubbel bovenhuis en we missen toch wel een eigen tuin. Dit is een goed alternatief. Tuinieren is inmiddels echt een hobby van ons geworden. Heerlijk om na het eten nog even de tuin in te gaan.”

,,Op dit moment genieten we volop van onze eigen geteelde boerenkool”

Chris en zijn vrouw verbouwen hun eigen groenten. In het voorjaar planten ze voor op het balkon en daarna gaat het de tuin in. ,,Sla, andijvie, boerenkool en ui doen het altijd goed. Op dit moment genieten we volop van onze eigen geteelde boerenkool.”
Op de meeste tuincomplexen is tuingereedschap aanwezig wat de huurders gewoon kunnen gebruiken. En omdat er op een complex altijd meerdere tuintjes zijn, is het ook nog eens een heel gezellig.

,,We delen ook altijd elkaars oogst”

Chris: ,,Veel van onze buren hebben ook een tuintje aan de Kornoeljestraat. Heel gezellig om elkaar daar tegen te komen. We delen ook altijd elkaars oogst. Van de een krijg je een courgette, van de andere rode kool en zij krijgen van ons dan weer wat tomaten.”

Meer weten?
Chris en zijn vrouw gaan zich ook dit jaar weer aanmelden voor een tuintje. Jij ook?
Een buurttuin is 15 vierkante meter groot en kost €35,00 per seizoen. We hebben meerdere locaties in de stad. Inschrijven kan van 1 t/m 31 december 2019, via www.denhaag.nl/buurttuinen.Hier vind je ook meer informatie over de regels. Als er meer aanvragen dan beschikbare tuinen zijn, wordt er geloot. Wees er snel bij, want een aantal locaties zijn erg populair.

 

 

Nieuwsbrief

Via de nieuwsbrief blijf je op de hoogte van al het nieuws rondom het Haagse Groen.

Aanmelden

 

 
Cookie-instellingen