‘Soms staan er ineens Twentenaren, Duitsers of Engelsen in de tuin’

07-08-2018

Stadstuin De Groene Geest is genomineerd voor de Gulden Klinker 2018. Iedere middag is er wel iemand te vinden in de grote stadsmoestuin De Groene Geest in Nieuw-Waldeck. Met de groenten die in de tuin worden verbouwd wordt het wekelijkse driegangendiner van ‘Jong kookt voor oud’ bereid.

De bloemen die in de tuin groeien zorgen weer voor veel aanspraak onder de buurtbewoners en voorbijgangers. De sociale Stadstuin De Groene Geest verdient daarom een Gulden Klinker.

Voor het project ‘Jong kookt voor oud’ in Nieuw-Waldeck koken jongeren onder begeleiding voor ouderen uit hun buurt. Voor 5 euro kunnen de dames en heren op leeftijd aanschuiven voor een driegangendiner. Jaren geleden ontstond het idee dat het dan ook wel leuk zou zijn als deze gerechten met groenten en fruit uit de buurt bereid zouden worden.

,,En zo werd Stadstuin De Groene Geest in het leven geroepen”, legt moestuinierder Peter Leloux uit. ,,De tuin is met de jaren alleen maar groter geworden. Zo kregen we er ook de moestuintjes die in eerste instantie van particulieren waren erbij en later kregen we ook de schoolmoestuin toebedeeld.”

Lees het hele verhaal op Haagse Handen

Tekst: Ismay Gossen
Beeld: Frank Jansen

 

Cookie-instellingen