'Onze straat is nog nooit zo gezellig geweest’

31-07-2018

Saskia de Bel heeft zelf ook een hond, maar ergerde zich groen en geel aan de andere hondeneigenaren die de poep van hun huisdier op straat lieten liggen. In het specifiek rondom de bomen in haar straat.

Samen met haar andere buren besloot ze de tuintjes rondom de platanen op te knappen om zo een duidelijke boodschap af te geven.

Saskia (57) is schrijver en psycholoog met een eigen praktijk aan huis. ,,Dan zie je dus ook veel van wat er in je straat gebeurt”, begint ze. Zo’n twee jaar geleden kwam ze aan de Suezkade te wonen. Een prima omgeving, maar ze ergerde zich wel aan de hondeneigenaren die de uitwerpselen van hun hond op straat achterlieten.

Hondenpoepspreekuur
,,Ik heb zelf een hond, maar ik vind het echt asociaal en vies om hondenpoep op straat te laten liggen.” Vooral onder de grote bomen aan de kade bleek een favoriete laat-daar-maar-liggenplek. ,,Ik besloot naar een hondenpoepspreekuur te gaan — jawel, dat bleek te bestaan. Ik kon daar een plan indienen. Mijn buren en ik besloten de boomspiegels op te leuken. Als deze eruit zouden zien als tuintjes, zouden de uitlaters minder snel geneigd zijn hun honden er hun behoeften te laten doen.”

Op Haagse Handen lees je het hele verhaal.

Wilt u zelf ook een boomspiegel inplanten? Kijk dan op deze pagina:
https://www.denhaag.nl/nl/in-de-stad/natuur-en-milieu/groen-en-bomen/bomen/eigen-planten-rond-straatbomen.htm

 

Tekst & beeld: Ismay Gossen, Haagse Handen

Cookie-instellingen