Submenu

Geef je mening over het groen in jouw buurt.

Gemeente Den Haag 11-02-2016 40 keer bekeken 42 reacties

Let op: je moet ingelogd zijn om te kunnen reageren en mee te discussiëren!

Enny Kleikamp

30-03-16 om 14:06

Met betrekking tot een nieuw groenbeleidsplan dat eraan staat te komen zou ik graag het volgende naar voren willen brengen :
1 Een gebiedsgerichte beginselaanpak uitgaande van cultuurhistorische èn ecologische kwaliteiten . Waarbij er niet alleen gekeken wordt wat er aan waardevols ìs ( zoals nu ook al gebeurt, maar waarbij er ook met die kennis datwerkelijk iets gedaan wordt)
2. Het oprichten van een gemeentelijk groenfonds om bijzonder onderhoud en of herstel van te bekostigen.
3. Het eventueel koppelen van een budget city marketing met een budget groen, want àls er ièts een reclame voor Den Haag is dan is het de groene omgeving, en dat is een grotere reclame voor het vestigingsklimaat dan wèlk logo dan ook.

Eric Wisse

28-03-16 om 12:02

Aandachtspunt bij het Rosarium is ook gebrek aan handhaving. Gevolg is mensen met moutainbike (!), voetballen, etc. Deze parel verdient beter. Een schitterende tuin waar enorm veel onderhoudstijd in wordt geinvestreerd.

Fiona Bradley

26-03-16 om 12:03

Het Westbroekpark wordt met de dag lelijker sinds het aantal tuinmannen zo sterk gereduceerd is. Het eens zo prachtige gras in het internationaal befaamde rosarium zit nu vol met onkruid, De Nieuwe Parklaan die vanaf de speeltuin eerst niet zichtbaar was ligt nu lelijk open doordat er teveel struiken weggehaald zijn. Het is rommelig omdat er nog steeds niet genoeg of geschikte prullenbakken geplaatst zijn. Doodzonde van dat mooie park.

Eric Wisse

25-03-16 om 10:14

Inderdaad oppassen als je licht creërt op een plek waar een esdoorn zich kan uitzaaien. En bramen komen makkelijk op in de verrijkte grond van de S Bosjes. Veel planten zijn ook uit de bermen verdwenen door inklinking agv hindenbetreding. Ook eens met je stelling dat je niet dwars door het bos moet kunnen kijken. En dat niet alleen vanwege de beleving.
Sneeuwbes en Amerikaanse vogelkers zijn ongewenste woekeraars. Sneeuwbes kun je idd laag afsnoeien ipv verwijderen, en anders vervangen door berberis, sleedoorn, wegedoorn, etc. Verkeerde keuzes tijdens een dunning vind ik kwalijk en kom ik helaas nog veel tegen. Met alle respect: nieuwbakken blessers moeten meelopen met ervaren mensen voor je ze op een waardevol stuk natuur 'loslaat'.

Caroline, complimenten voor je betrokkenheid. Het is aan te raden in contact te treden met de beheerder om sugesties te geven. Dat kan helpen en werken. Ik wijd er hier verder niet over uit, maar zelf heb ik een enkele pagina's tellende reactie gegeven op het IPplan, waarin ook ecologisch advies zit verwerkt. De AVN heeft hier ook kennis van genomen en doet er alles aan dit soort ideeën uit te werken en de belangen van biodiversiteit (uiteindelijk in ieders belang) te behartigen.

Caroline de Boon

25-03-16 om 9:45

Ook op Scheveningen zijn veel struiken weggehaald. Het zou fijn zijn als er weer struiken worden teruggeplant. Die moeten dan wel worden onderhouden, dwz bramen weghalen die er tussen groeien.
Als de bomen in de Scheveningse Bosjes zijn aangekruist om andere bomen de ruimte te geven=te dunnen, is er iets ernstigs mis.
De Scheveningse Bosjes zijn ingedeeld in vijf stukken die om de vijf jaar worden gedund.
Naar mijn oordeel vaak te veel: er worden telkens veel oude bomen weggehaald. En te weinig esdoorns die concurreren met dennen en eiken. Waar grote bomen zijn weggehaald komt vooral esdoorn en braam terug. Ook zouden waar zieke iepen en populieren en esdoorns zijn weggehaald een varieteit aan nieuwe bomen kunnen worden geplant. Maar dat is een ander verhaal.
Nu staan de aangekruiste bomen door de hele Scheveningse Bosjes, niet alleen in het deel dat nu aan de beurt is voor dunning. Dat is niet goed. Het is voor de natuur belangrijk dat de gemeente vast houdt aan de door de gemeente besloten fasering .
In de opgaande bosranden is niet selectief te werk gegaan, gewenste struiken als vlieren, prunus en ook sneeuwbes, alles is weggemaaid. Daardoor komt braam en brandnetel dominant terug. De randen zijn makkelijk toegankelijk voor honden. Ons bos is maar klein, als je veel onderbegroeiing weg haalt zie je overal de wegen. Dus als je dat doet, ga voorzichtig gefaseerd te werk, halveer sneeuwbes in plaats van het helemaal weg te halen, plant nieuwe struiken.
Dode bomen kunnen langs paden blijven staan als zij geen gevaar opleveren.
En ja ik geniet enorm van het mooie bos, bloeiende struiken, bebloemde bermen, stinzenplanten enz die er zijn... Den Haag is een mooie groene stad. Houden zo!

Eric Wisse

25-03-16 om 9:32

Sorry dat ik zo versnipperd reageer, nog 1 toevoeging aan mijn onderstaande verhaal: ook bij het laten liggen van snoeiafval worden keuzes gemaakt. Soms staan er planten (zoals bijv. stinseplanten) die ruimte nodig hebben, soms wil men de bosbodem niet verrijken omdat op arme grond in bepaalde gevallen meer soorten naast elkaar kunnen leven. Opdat de sterktsten (woekeraars) niet gaan overheersen wordt verrijking dan tegengegaan.
Dat zal in het geval van de Scheveningse Bosjes (waar arme bosgrond past bij het aanwezige biotoop van binnenduinbos met zandige ondergrond) resulteren in het deels verwijderen van de bij een dunning gerooide bomen en deels achterlaten ervan op de bosbodem. Een kruis betekent meestal achterlaten. Het is dus een code. Heb zelf overigens nooit gezien dat het zo pontificaal werd aangebracht.

Eric Wisse

25-03-16 om 9:10

Nog even over dat opgroeien van bomen: doel op bredere kruinen van bijvoorbeeld eiken (bomen waar veel soorten profijt van trekken) ipv sprieterige bomen die aldoor naar het licht eillen. Hoeft niet altijd te sturen, soms regelt het zichzelf. Maar in zo'n waardevol en realitief klein gebied is sturing wenselijk, om je biodiversiteit te waarborgen. Anders nemen de dominante soorten het over en blijft er een monocultuur achter. Dit in een notedop, het is een compexe materie.

Eric Wisse

25-03-16 om 9:05

Per ongelukt drukte ik al op reageren. Wilde nog toevoegen: hoop dat je hier iets aan hebt, Caroline. Vind zelf die kruisen wel erg overdreven groot, zeker nu je er nog een heel seizoen tegenaan moet kijken, omdat je nu niet meer mag dunnen ivm de broedtijd.

Geniet zelf trouwens wel van de uitlopende magnolia's, die de gemeente her en der heeft aangeplant. Onder meer stermagnolia. In Benoordenhout ligt een plantsoen dat prachtig is momenteel, met duizenden bolplanten. Heb begrepen dat de gemeente vaker kiest voor bloeiende straatbomen.

Eric Wisse

25-03-16 om 9:00

Reactie op Caroline: met name in Loosduinen zijn veel struiken geroofd. Kostenbesparing, veiligheid...geen goede zaak. Over die bomen in de Scheveningse bosjes: iepziekte wordt inderdaad bestreden. Maar dode bomen laat men, zolang ze niet langs het pad staan, staan als insectenvoedingsplaats voor vogels en spechtenwoning. De aangekruiste bomen worden verwijderd om andere bomen de ruimte te geven op te groeien en om ondergroei een kans te geven. Vaak gaat het om woekenerende bomen als de esdoorn, die veel licht en ruimte innemen.
Een bos heeft etages nodig, variatie in soorten bomen die een verschillende lengte bereiken. Zo is de meidoorn een boom die laag blijft en veel licht nodig heeft. Belangrijk voor vogels door de bessen en de doorns: veilige nestgelegenheid. Bij vogels favoriet. Om dit te bereiken moet je een bos soms 'dunnen'.
Daarnaast kunnen opgaande bosranden van belang zijn voor insecten als vlinders en bijen. Door lichtinval bloeien er veel planten en ontstaat er variatie in beplanting, door warmte voorkom je ook schimmels die insectenpoppen kunnen bedreigen. Variatie is een sleutelwoord binnen de ecologie.
Ten slotte is er dood hout nodig op de bosbodem, ook weer voedsel (insecten) voor vogels en muizen, die ook hun plek in de kringloop innemen. Schimmels zijn ook belangrijk omdat ze samenwerken met bomen en zorgen dat ze voldoende water op kunnen nemen.

Caroline de Boon

24-03-16 om 22:58

Zoals andere ook schreven, er zijn de laatste tijd veel struiken en bomen weggehaald. Graag weer terugplanten! Struiken zijn belangrijk voor vogeltjes. En ze verbergen lelijke trafohuisjes, hekken enz.
Er staan ook veel bomen met kruisen in de Scheveningse Bosjes. Zieke iepen natuurlijk weghalen voor ze er meer besmetten... maar andere begrijp ik niet, het is toch niet zo erg als er in het bos een boom omvalt? Veel ervan hebben holen voor vogels en eekhoorns...

Marleen M.

24-03-16 om 21:13

'Groen' is voor velerlei uitleg vatbaar, in het algemeen zou ik onderscheid willen maken in diverse ideeën over 'groen':
- natuurlijk groen (natuurgebieden, al of niet gecultiveerd, zoals de duinen, Scheveningse Bosjes, Clingendael etc)
- aangelegd groen, zoals in parken (bv Zuiderpark, Malieveld)
- groen om te beleven (Scheveningse Bosjes)
- groen om te recreëren. Ook dit kan je op verschillende manieren opvatten: (passief) recreëren door te ervaren, wandelen, zitten, genieten van de natuur. Of recreëren door te sporten, fietsen, skaten. Recreëren door te picknicken. Of, een vierde optie: recreëren met horeca, een (pop)concert etc. Het spreekt voor zich dat de verschillende recreatievormen in verschillende omgevingen plaats zullen vinden. Dus wandelen in Scheveningse Bosjes, fietsen in een park, (pop)concerten op een daarvoor geschikte bestemming.
- groen als esthetisch beleven (mooi!)
- groen als verbinding tussen mensen (in de wijk/buurt). Denk aan bv stadstuinbouw, gemeenschappelijke tuinen, hofjes
- groen als educatie (kinderen, buurtbewoners)
- groen als klimaatbuffer (CO-2-uitstoot, waterhuishouding, hitteplekken)
Daarom goed onderscheid maken in je beleid: inventariseren waarvoor het groen bedoeld is, hoe zal er gebruik van gemaakt worden, wat is je missie, hoe kan je dit realiseren, wat is de beste optie. Zie het als een uitdaging, ga uit van mogelijkheden en creativiteit.



A Bakker

24-03-16 om 18:10

Er is te weinig groen in mijn buurt en van wat er is wordt steeds een beetje af geknabbeld. Straat reorganisatie, nieuwe tram. Met elke volwassen bomen die gekapt wordt, verdwijnt ook zo maar 50 / 60 jaar aan groei tijd.
Alleen groen in parken is te weinig, mensen hebben ook behoefte aan groen direct om het huis.

Toi van Gelder

22-03-16 om 10:50

nu doe je weer net alsof de hele stad meespreekt. dat is niet zo. er waren maar een paar mensen. ik vind dit maar een griezelige procedure.

Rijk van Voskuilen

21-03-16 om 18:15

Toi+van Gelder Enny Kleikamp

Beste Toi en Enny, ik denk dat ik jullie zorg begrijp. wij hebben echter niet geprobeerd volledig te zijn in de terugkoppeling. Ik zou het ook geen verslag noemen. Het is een opsomming van 10 opvallende, mooie en kansrijke ideeën van het stadsgesprek. We denken dat veel mensen niet geholpen zijn met een letterlijk verslag, maar vooral willen weten wat we met elkaar komende tijd gaan doen in het groen. Daarom willen we vooral bespreken welke ideeën er zijn in de stad. Naast deze terugkoppeling hebben we alle tekst van het kraftpapier aan de muren en op de tafels gedigitaliseerd. Dat wil zeggen we hebben 49 Postits van de deelsessies en 2 kantjes tekst van de open tafel genoteerd. Als gemeente nemen we die opgehaalde informatie serieus. We zullen deze aantekeningen (wat dus geen woordelijk verslag is) na het tweede stadsgesprek opsturen naar geïnteresseerden. Dit zal na deze week kenbaar worden gemaakt op het platform.

Enny Kleikamp

21-03-16 om 10:47

Rijk+van Voskuilen+(gemeente+Den+Haag) en anderen . Ook de opmerkingen gemaakt n.a.v. de aanname dat Den Haag groeit in het plenaire deel bij de inleiding mis ik.
Daar werd namelijk een " betonstop" geopperd in navolging van een aantal steden in België.

Enny Kleikamp

21-03-16 om 10:39

Rijk+van Voskuilen+(gemeente+Den+Haag) ik ben behoorlijk teleurgesteld over het verslag en wat er overblijft datgene wat er gezegd is tijdens het eerste gesprek. Er is ons beloofd dat we mee mochten praten over het beleid. Daar is ook zowel in mijn groepje als plenair behoorlijk wat over opgemerkt . Er is hiervan in dit puntenverslagje nauwelijks iets terug te vinden.
Hieronder de gemiste punten. Ik hoop dat u ze alsnog in uw verslag wilt opnemen .
Ik mis hier een heel belangrijke opmerking door twee mensen in mijn groepje gemaakt namelijk een andere beginselaanpak van het groen.
1.De andere beginselaanpak zou moeten inhouden : Eerst inventariseren wàt er ìs en dan daarbij de financiering voor onderhoud zoeken met behoud en versterking van de van de bestaande (historische,esthetische èn ecologische) kwaliteiten.
2 . In het beleid wordt de esthetiek niet meegewogen, èn
3. Een belangrijke opmerking dat de ( financiële) drijfveren om zoveel te kappen niet duidelijk zijn......
Uw verslagje is niet volledig als u deze zaken niet opneemt.

Toi van Gelder

21-03-16 om 10:33

ik heb het verslagje van 15 maart gelezen. wat een mager resultaat. maar ja, dat kan ook haast niet anders met zo'n 30 mensen waarvan de helft van de gemeente is. stadsgesprek, pfff. en wij horen nu al dat andere belangrijke opmerkingen niet opgenomen zijn.

Rijk van Voskuilen

21-03-16 om 9:15

Toi+van Gelder

Beste Toi, afgelopen vrijdag hebben we als nieuwsbericht op de homepage een korte terugkoppeling gegeven van het stadsgesprek van 15 maart. (zie https://www.hethaagsegroen.nl/481602.aspx?t=10+spraakmakende+idee%C3%ABn+van+stadsgesprek+15+maart) Na het stadsgesprek van morgen gaan we alle opgehaalde informatie bij elkaar voegen en verwerken. Van het geheel zullen we dan weer terugkoppeling doen. Deze zal uitgebreider zijn.

Alies Heida

19-03-16 om 22:25

Ik kom net op de site getriggert door een foto dit gras betreden!
Ik woon in de Vruchtenbuurt en er is onze wijk maar weinig gras om te betreden. Het meest direct nabije groen voor mij is bijvoorbeeld de Pomonalaan waar al het groen omgeven is door hekwerk, wanneer je verder loopt kom je op het Pomonaplein weer een plukje groen... omgeven door hekken. Wil ik gras onder de voeten voelen zal ik tussen de trambaan moeten lopen op de laan van Meerdervoort of op de Savonin Lohmanlaan. Het is opvallend voor een wijk die zo groen genoemd is zo weinig groen bedeeld te zijn. Het zou fijn zijn als hier meer betreedbaar groen zou komen.

Waarom al die hekken?

Toi van Gelder

16-03-16 om 21:29

waar blijft het verslag van het stadsgesprek van 15 maart?

hans sparnaay

16-03-16 om 0:07

Ik zie langs her Verversingskanaal ri. Ieplaan weer allemaal bomen aangemerkt voor kap. Verschrikkelijk gewoon. Ik loop daar elke dag met mn hondje en het zijn prachtige bomen. Laat ze toch staan!

Robert Boer

10-03-16 om 13:18

Beste heer Dinkelman als tevreden bewoner van het bezuidenhout waar men op dit moment met een grote bomenkap bezig is in verband met riool en herinrichting zou ik willen opperen straks bomen terug te planten die geen hars afscheiden op de nieuwe stoepen en geparkeerde auto's .Met vriendelijke groet Robert Boer.

Toi van Gelder

07-03-16 om 23:08

hier worden wij dus woest van. weer worden bomen gekapt. een meter boven de grond afgezaagd ook nog, wat gewoon martelen van bomen is.
ja ja ja er komen bomen voor terug, van die sprietjes, en dan moeten we weer 50 jaar wachten voordat het eindelijk bomen zijn. dat is dus heel slecht zorgen voor groen en wij zouden graag zien dat het kappen van bomen eindelijk ophoudt!

http://denhaagfm.nl/2016/03/07/67-bomen-gekapt-langs-de-rijswijkseweg

Lenneke Maan

03-03-16 om 23:44

Ik mis de prachtige hoge bomen en recent gekapte struiken rond de garages op de hoek van de Kersenstraat immens... De zomer wordt op deze manier steeds minder kleurrijk. Verder, wellicht ten overvloede, maar laat het groen in en rond Scheveningen alsjeblieft in haar (huidige!!!) waarde. We hebben het op bijna alle denkbare vlakken hard nodig.

Toi van Gelder

02-03-16 om 21:25

kijk hier verder voor onze acties tegen de gemeenteplannen om ons mooie groen te verpesten en te verpatsen. https://www.facebook.com/Behoud-Scheveningse-bosjes-Waterpartij-en-Westbroekpark-1687158608168937/

Toi van Gelder

02-03-16 om 21:22

beste Jaap, ik ben de initiatiefnemer van de Facebookpaginak 'Behoud Scheveningse Bosjes, Waterpartij en Westbroekpark' met inmiddels meer dan 3500 likes. door onze inspanningen is het Ambitieplan 'Internationaal Park' teruggetrokken. als er nou iemand op de hoogte is van de plannen voor dat vermaledijde 'Internationale Park' dan ben ik dat wel.

Jaap Dinkelman

01-03-16 om 13:23

Beste T. van Gelder, uit jouw reacties op het platform merk ik je betrokkenheid bij de ontwikkeling van het Internationaal Park. Ben je al op de hoogte van de komende gesprekken op dit thema? Ik verwijs je graag naar de volgende pagina: http://www.denhaag.nl/home/bewoners/actueel/to/Nieuwe-gesprekken-met-de-stad-over-plan-Internationaal-Park.htm

Toi van Gelder

27-02-16 om 23:45

mevrouw Halberstadt, de plannen voor de Scheveningseweg zijn nog niet van de baan. er gaan nog allerlei praatjes de ronde als zou het kappen van de bomen noodzakelijk zijn voor het onderhoud van de tramrails. wij geloven dat niet. zo geloven wij niet dat boomwortels vergroeid zouden zijn met de poeren (het fundament van de rails). wij vragen ons af hoe de gemeente dat weet. misschien zijn ze helderziende?
een schandalig debakel als het kappen van de bomen op de Nieuwe Parklaan en de Koninginnegracht willen wij voorkomen.
er worden in de stad veel te veel bomen gekapt, vooral populieren, zonder dat daar enige noodzaak voor is. je wordt gewoon bang als je een beetje behoorlijke boom ziet want die zal wel snel gekapt worden. op allerlei plaatsen in de stad zie je kruisen op de bomen (vooral populieren). wij vinden dat die bomen moeten blijven staan. http://www.behoudscheveningsebosjes.nl

Annemarie Halberstadt-de jong

26-02-16 om 0:17

Weet iemand of dat onzalige plan voor de Scheveningseweg nu ook van de baan is? [bomen kappen voor bredere trams]

Melanie Taal

25-02-16 om 13:02

Ik ben erg blij dat de plannen voor een International Park ingetrokken zijn. De gemeente doet er goed aan, om in de toekomst, in een veel eerder stadium in gesprek te gaan en blijven met alle stakeholders.
Onderhoud aan wat er al is zou een eerste stap moeten zijn.
Bewoners echt het gevoel geven dat hun mening telt bevorderd een gevoel van mijn beurt hier wil ik ook iets voor doen.

Kapbeleid ook onder de loep nemen, er worden veel te veel bomen onnodig gekapt. Projecten zoals het invoer van de nieuwe type trams zijn niet goed doordacht, te breed voor veel van de straten waar ze door heen moeten. De voordelen zoals meer zitplaatsen en of comfort kunnen nooit meer waarde hebben dan de bomen die daarvoor moeten wijken.
Beter communicatie tussen de verschillende gemeentelijke afdelingen
is ook wenselijk.

Paul Snijders

25-02-16 om 4:27

De bomen in Den Haag staan zwaar onder druk. In mijn deel van de stad, als je van Kijkduin naar Scheveningen gaat, staan honderden beeldbepalende populieren met gele stippen. Veel van die grote bomen staan overduidelijk op twijfelachtige gronden op het punt omgezaagd te worden.

Enny Kleikamp

24-02-16 om 11:43

Het volgende commentaar schaar ik maar even onder dit kopje:
Het valt mij op uit reacties van mensen uit het veld dat er niet alleen veel commentaar is op de excessieve bomenkap, maar dat er ook veel commentaar is op de manier waarop snoeiwerkzaamheden worden uitgevoerd en deskundigheid van degenen die die uitvoeren.
ondeskundig uitgevoerd snoeiwerk brengt naar het schijnt vaak schade toe.
Hier zou goed en deskundig toezicht op de uitvoering moeten zijn, ook als de werkzaamheden worden uitgevoerd door een extern ingehuurd bedrijf.

Annemarie Halberstadt-de jong

24-02-16 om 1:11

Het zou wat mij betreft veel meer mogen zijn maar ik weet dat er veel wijken zijn die het veel slechter hebben getroffen

Florine Kuethe

23-02-16 om 21:38

Welk groen? De weinige bomen die er zijn moeten behouden blijven. De jonge sprietjes moeten de kans krijgen groot worden en niet bij de eerste de beste herinrichting weer gekapt worden. Transformatiehuisjes en lelijke parkeergarages kunnen verfraaid worden met verticaal groen. Op plekken waar geen bomen passen, past vaak wel een bloembak. En vele vierkante meters aan stoeptegels kunnen vervangen worden door gras of lage begroeiing.

Juan Roeleveld

22-02-16 om 8:31

Leidschenveen-Ypenburg ligt ingeklemd tussen de A4 en A13. Twee zeer drukke snelwegen. Om de leefbaarheid in de wijk Leidschenveen-Ypenburg te verbeteren is het aanplanten van verschillende soorten bomen en groenblijvende struiken (het liefst ook wat naaldbomen omdat deze ook in de winter de lucht zuiveren!) aan de buitenzijde (lees: snelwegzijde) van de geluidswal (totaal 40 hectare grond) langs de A4 wenselijk. Inmiddels zijn op de binnenzijde al de nodige bomen gepland. Het levert alles bij elkaar 15-20% reductie van fijnstof op. 10-20% reductie geluidsoverlast, compensatie van CO2 uitstoot van 400 huishoudens. Draagt bij aan Europese richtlijn om extra bos in NL te creëren. Meer woon- en recreatieplezier en tot slot: ook het aanblik van Den Haag vergroent als je langs Den Haag rijdt. Dit compenseert ook het groen dat verdwijnt (duizenden bomen!) op het TNO-terrein t.b.v. bouwactiviteiten.

Harry Braunstahl

21-02-16 om 17:46

Als we kijken naar het stratenplan van Den Haag dan zien we dat de afgelopen jaren aardig wat “stoep-oren” zijn ontstaan. Uit oogpunt van verkeersveiligheid werden op sommige brede hoeken van straten flinke correcties aangebracht (bijv. hoek van Aerssenstraat met de van Boetzelaerlaan). Hierdoor is ruimte ontstaan om een bloem-bankje op deze kille met stoeptegels beklede hoeken te plaatsen en ze aldus op te vrolijken.
De bedoeling is dat de bak van één vierkante meter door de bewoners zelf beplant gaat worden. Leuk zou het zijn als het kruidentuintjes worden waar de bewoners bijvoorbeeld hun eigen bieslook, rozemarijn en tijm in kunnen planten en gebruiken.

Lieneke Venhuis

21-02-16 om 15:19

Den Haag moet niet alleen zuiniger zijn op zijn bomen, maar ook op zijn struiken. Ik zie heel veel struiken verdwijnen, waar niets (of heel laag spul) voor in de plaats komt. Dat is heel slecht voor insecten en vogels.
Verder vind ik dat Den Haag een beter groenbeleid voor de nieuwbouwwijken moet voeren. Groene binnentuinen maken nu plaats voor versteende binnenplaatsen. Insecten en vogels hebben daar niets te zoeken en vluchten weg en water kan niet weg bij hevige regenval.

Arjanti Sosrohadikoesoemo

20-02-16 om 23:13

We hebben in Den Haag geen nieuw Internationaal Park nodig dat ontstaat door de huidige parken de Scheveningse bosjes, het Westbroekpark en de Waterpartij dmv asfaltwegen samen te voegen.
Getuige de reacties op de FBpagina:
https://www.facebook.com/Behoud-Scheveningse-bosjes-Waterpartij-en-Westbroekpark-1687158608168937/

Toi van Gelder

20-02-16 om 16:32

we hebben in Den Haag weinig maar wel heel mooi groen. een kostbaar bezit waar we heel zuinig op moeten zijn. op het ogenblik springt de Gemeente daar zeer lichtzinnig mee om en daar zijn we heel boos over. vooral de plannen om de Scheveningse Bosjes open te breken wat duizenden bomen gaat kosten roepen enorm protest op. 7000 mensen hebben een petitie ondertekend, 1500 mensen hebben gedemonstreerd, de Facebookpagina tegen dat plan heeft meer dan 3500 likes! er zijn duizenden brieven aan de Gemeente geschreven om te protesteren tegen deze plannen! er is nog nooit zoveel protest geweest tegen het Gemeentebeleid!

de Gemeente moet het groenbeleid echt veranderen. zoals het nu gaat willen we het niet! bosjes en parken moeten goed en professioneel onderhouden worden en de bomen moeten blijven staan!

Caroline de Boon

20-02-16 om 12:57

Zoals we nu in Scheveningen bossen en parken kennen moet het blijven. Wel onderhouden, ook verbinden voor mens en dier, bijvoorbeeld over de Teldersweg. Onderzoek welke oplossing het beste is.

Mirelle van der Wal

20-02-16 om 1:00

Denhaag groene stad.........waarom zie ik overal bomen die moeten verdwijnen om plaats te maken voor jonge exemplaren. Bomen die er al mijn hele leven staan zouden ineens allemaal ziek en/of gevaarlijk zijn. Wie wordt hier beter van? Misschien de leverancier van nieuwe bomen maar de stad Denhaag zeker niet!!!!

Debbie Verhagen

19-02-16 om 20:00

Zoals we nu in Scheveningen bossen en parken kennen moet het blijven. Wel onderhouden, niet met elkaar verbinden.

Cookie-instellingen